Florin Piersic, transferat cu avionul SMURD, de la Cluj-Napoca la București, după operația la inimă

Florin Piersic urmează să fie transferat la un spital din București, cu avionul SMURD, după ce a fost supus unei intervenții chirurgicale la inimă, efectuată de medicii de la Institutul Inimii Cluj-Napoca.

Florin Piersic, supus unei intervenții de extragere a sondelor de stimulare și îndepărtarea stimulatorului cardiac

Astăzi, managerul Institutului Inimii din Cluj-Napoca, Florin Crișan, a oferit o serie de detalii despre starea de sănătate a îndrăgitului actor.

„În dimineața zilei de 5 mai 2024, domnul Florin Piersic a fost supus unei intervenții de extragere a sondelor de stimulare și îndepărtarea stimulatorului cardiac în cadrul instituției noastre.

Intervenția a fost impusă de infecția care s-a extins la nivelul dispozitivului implantat, situație în care protocoalele medicale recomandă înlăturarea acestuia.

Operația a fost efectuată cu succes de către o echipă complexă, coordonată de Conf. Dr. Horia Roșianu și Dr. Adrian Ștef, manoperele de specialitate fiind desfășurate în parametri optimi, fără complicații.

Starea domnului Florin Piersic este stabilă, în acest moment nefiind necesară implantarea unui nou stimulator cardiac. Se va continua monitorizarea postintervențională, precum și administrarea tratamentului medicamentos necesar pentru eliminarea oricăror riscuri.

Urmează ca, în perioada imediat următoare, să se stabilească parcursul medical și pașii de urmat pentru rezolvarea celorlalte afecțiuni preexistente, așa cum va fi recomandat de medicii specialiști și agreat de pacient și familie.”, a precizat medicul Florin Crișan.

Florin Piersic urmează să fie transferat la București

Ulterior acestei declarații a managerului Institutului Inimii din Cluj-Napoca, potrivit informațiilor Antena 3 CNN, familia lui Florin Piersic ar fi decis transferarea actorului, marți seara, la un spital din Capitală.

Deși medicii din Cluj Napoca au anunțat, marți după-amiază, că actorul este în stare stabilă, după operația pentru extragerea sondelor de stimulare și îndepărtarea stimulatorului cardiac, se pare că acum s-a decis transferarea sa la Institutul Matei Balș din București.

Florin Piersic va fi preluat de pe Aeroportul Cluj-Napoca, de avionul SMURD, în jurul orei 20:30 și va fi adus la Aeroportul Băneasa din București, de unde va fi preluat de o ambulanță și va fi transportat la spital, unde urmează să fie internat în secția de Terapie Intensivă.

 

 

Urmăriți-ne pe Google News - 3DOTS Stories