Florin Piersic va fi transferat la Spitalul Foişor pentru a i se scoate proteza de la genunchi. ”Intervenția ortopedică nu e lipsită de riscuri, dar este absolut necesară”

Florin Piersic răbufnește, după incidentul de la Cluj: ”Știu că nu toată lumea mă iubește. Parcă nu-mi mai găsesc locul”

Institutul ”Matei Balș” informează, într-un comunicat de presă, că Florin Piersic va fi transferat la Spitalul Foișor pentru tratament ortopedic, urmând să i se scoată proteza de la genunchi.

Unitatea medicală afirmă că starea actorului este stabilă, dar că ”vorbim despre un pacient vulnerabil prin vârstă și bolile asociate”.

”Situația medicală a pacientului face ca intervenția ortopedică să nu fie lipsită de riscuri, dar ea este absolut necesară pentru îndepărtarea sursei de infecție”, subliniază sursa citată.

”Domnul Florin Piersic este stabil în acest moment, însă vorbim despre un pacient vulnerabil prin vârstă și bolile asociate.

Este vorba un proces infecțios extins, care are ca surse principale focarele de la nivelul cordului și proteza de la genunchi.

Pacientul se află în evaluare și supraveghere multidisciplinară (boli infecțioase ortopedică, cardiologică) pentru cea mai bună abordare terapeutică.

Domnul Florin Piersic va fi transferat la Spitalul Foișor pentru tratament ortopedic.

Situația medicală a pacientului face ca intervenția ortopedică, să nu fie lipsită de riscuri, dar ea este absolut necesară pentru îndepărtarea sursei de infecție.

După intervenția ortopedică pacientul vă continua tratamentul procesului infecțios”, se afirmă în comunicatul Institutului ”Matei Balș” din București.

Infecție generalizată în organism, septicemie

Florin Piersic fusese transferat în această săptămână de la Institutul Inimii „Niculae Stăncioiu” din Cluj-Napoca la Institutul ”Matei Balş”.

Conducerea Institutului Inimii ”Niculae Stăncioiu” din Cluj-Napoca a explicat, într-o conferinţă de presă, că actorul Florin Piersic a fost transferat la Bucureşti la cererea familiei sale, nu pentru că în oraş n-ar fi putut să fie tratat în cele mai bune condiţii.

Medicii de la Institutul Inimii din Cluj au explicat, miercuri, într-o conferință de presă, că actorul Florin Piersic, în vârstă de 88 de ani, are o infecție generalizată în organism, septicemie, astfel că situația sa este gravă, fiindu-i pusă viața în pericol.

Medicii au precizat că protezele din organism mențin focare secundare de infecție, care nu pot fi tratate cu antibiotic. Din acest motiv, la Cluj i-au fost scoase lui Florin Piersic sondele de la stimulatorul cardiac de la inimă, implantat în urmă cu 15 ani, iar la București urmează scoaterea protezei de la genunchi.

”E o situație gravă, da”, a precizat directorul medical al Institutului Inimii, Adrian Molnar. Întrebat dacă viața actorului este pusă în pericol, medicul a răspuns afirmativ.

Potrivit medicilor, Florin Piersic poate rămâne câteva săptămâni fără stimulator cardiac, timp în care speră să poată fi vindecat de infecția generalizată din organism.

Urmăriți-ne pe Google News - 3DOTS Stories