Florin Zamfirescu: «S-a ales praful de România. Mai avem vreun pic de libertate când totul este obligatoriu și interzis?»

02 Oct 2021 | scris de Cristina Romanescu

Deși este vaccinat, Florin Zamfirescu spune că este revoltat față de măsurile luate de guvernanți pentru prevenirea răspândirii coronavirusului, care limitează libertatea persoanei și afectează interesele economice a milioane de oameni.

Florin Zamfirescu: «S-a ales praful de România. Mai avem vreun pic de libertate când totul este obligatoriu și interzis?»

Actorul s-a arătat nemulțumit față de tot ceea ce întâmplă în țară și este de părere că Guvernul Cîțu ar trebui să pice. De asemenea, el este revoltat și de faptul că președintele este plecat în Germania într-un astfel de moment, la o zi după tragedia de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța, unde șapte oameni au murit.

"Am ieşit în stradă, pentru că, socotesc că România este un vapor eşuat. S-a ales praful de tot ce am sperat. Şi am ţipat şi ne-am bucurat acum 31 de ani. Când eram în acelaşi loc, la Piaţa Universităţii, eram în balconul Universităţii şi eram fericiţi cu toţii că ţara nu are nicio datorie.

Speram că cei care ne vor conduce or să cârmească vaporul ăsta, care astăzi este eşuat. S-a ales praful de visurile noastre, de tinereţile noastre, de copiii noştri, de urmaşii noştri, de nepoţi. S-a ales praful de români.

Acum am ieșit, pur și simplu, din disperare. Speranțe mari nu am. Sper să cadă acest Guvern. Sper ca în ultima clipă să apară omul necesar la conducerea țării, pentru că toți care sunt acum la conducerea țării, sunt niște Iuda, vânduți, trădători.

Cîțu a zis că românul o duce foarte bine, ce probleme aveți? Păi ce se întâmplă cu copiii, ce se întâmplă cu școlile, ce se întâmplă cu batjocura cu obligațiie, cu interdicțiile? Ce se întâmplă? Mai avem vreun pic de libertate când totul este obligatoriu și interzis?”, a declarat actorul Florin Zamfirescu.

Întrebat cum vede ieșirea din situația, actorul crede că dacă întregul popor s-ar ridica și și-ar afirma răspicat credința și idealurile, politicienii ar fi nevoiți să țină cont de ele.

”Sunt 18 milioane cel puțin care gândesc cu totul diferit decât conducătorii noștri. Acești 18 milioane, dacă pur și simplu s-ar ridica în picioare și ar păși înainte, în jurul instituțiilor care au pretenții, în jurul Parlamentului, în jurul Guvernului, fără niciun fel de scandal, fără niciun fel instrument de torturi și voluri, fără nicio armă.

Și dacă poporul s-ar scula în picioare, nimeni nu i s-ar putea opune. Asta e soluția pe care o văd eu. Nu cu forța, nu cu urlete, nu cu pedepse, nu cu pușcării, nu cu condamnări, nu cu arestări și dându-i la o parte'', a spus Florin Zamfirescu la Antena 3.


CLICK - Follow us on Google News