Topul celor mai bogaţi români în 2020. Patronii Dedeman au fost depășiți, ce loc ocupă Ion Ţiriac 

05 Dec 2020 | scris de Anita Raicu

Forbes România a întocmit topul averilor celor mai influenţi și prosperi oameni de afaceri din România. 

Topul celor mai bogaţi români în 2020. Patronii Dedeman au fost depășiți, ce loc ocupă Ion Ţiriac 

Ocupanți ai primului loc anul trecut, frații Dragoş şi Adrian Pavăl, proprietarii Dedeman, trec pe locul secund, cu 200 de milioane de lei mai puţin decât cel mai bogat om de afaceri român.

Locul 1, Forbes TOP 500 Miliardari 2020, Daniel Dines, 7,7 mld. lei

Într-un apartament din Delea Veche, București, Daniel Dines a fondat în 2005, împreună cu Marius Tîrcă compania de soft UiPath, care dezvoltă şi vinde tehnologie Enterprise Robotic Process Automation (RPA), roboţii software programaţi să preia munca de rutină a angajaţilor companiilor, eliberându-i de sarcinile tranzacţional repetitive care îi solicită inutil.

Daniel Dines a declarat că se pregăteşte pentru momentul când numărul de clienţi ai UiPath  va ajunge la un miliard.  

Locul 2, Forbes TOP 500 Miliardari 2020, Dragos şi Adrian Pavăl, 7,5 mld. lei

Compania Dedeman, deţinută de fraţii Dragoş şi Adrian Pavăl, a cunoscut în 2019 o creştere a cifrei de afaceri de 13,7%, fiind al şaselea an consecutiv în care afacerile au crescut cu un miliard de lei.

Locul 3, Forbes TOP 500 Miliardari 2020, Ion Ţiriac, 6 mld. lei

Ion Ţiriac continuă să-şi crească afacerile, reușind să-și impună condițiile în fața municipalității din Madrid, în ceea ce privește turneul de tenis organizat în capitala Spaniei.
 
Locul 4, Forbes TOP 500 Miliardari 2020, Anastasia Soare, 2,3 mld. lei

Anastasia Soare pierde o parte din imperiul construit de-a lungul ultimelor două decenii, dar îşi păstrează „corona” şi supremaţia din ”Regatul Sprâncenelor”.

Locul 5, Forbes TOP 500 Miliardari 2020, Zoltan Teszari, 1,9 mld. lei

RCS & RDS, companie controlată de omul de afaceri Zoltan Teszari, a rezistat crizei COVID-19, fără să sufere lovituri majore. Investiţiile masive din ultimii ani au asigurat stabilitatea afacerii şi au generat un profit record în 2019

Locul 6, Forbes TOP 500 Miliardari 2020, Radu Dimofte, 1,5 mld. lei

Locul 7 este ocupat de 3 persoane/familii, la egalitate cu o avere estimată la 1,4 miliarde de lei: Familia Talpeş, Andrei Diaconescu şi Victor Căpitanu.
 
Următoarele locuri sunt ocupate de Anca Vlad, deţinătoarea grupului Fildas Catena, şi de Iulian Dascălu, deţinătorul proiectelor Iulius 


CLICK - Follow us on Google News