3dots.ro

Fost membru al Legiunii Străine, condamnat pe viață pentru asasinarea unui hacker

Fost membru al Legiunii Străine, condamnat pe viață pentru asasinarea unui hacker

Marius Ştefan Achim, unul din cele mai periculoase personaje ale lumii interlope din România, a fost găsit vinovat pentru uciderea unui tânăr hacker în vârstă de 22 de ani își va petrece restul zilelelor în închisoare.

Curtea de Apel Bacău l-a condamnat definitiv în 7 iunie pe Marius Ştefan Achim (în stânga imaginii – N.R.), un bărbat de 46 de ani, fost luptător K1, după ce a fost găsit vinovat de omor calificat, tâlhărie calificată, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi uz de armă fără drept.

Instanța l-a obligat pe criminal la plata a 20.000 de lei ca daune materiale și a 400.000 de euro drept daune morale către părinții tânărului pe care l-a ucis.

Potrivit unor surse judiciare, Achim ar fi un fost membru al Legiunii Străine. Pe 9 martie 2020, el l-a împuşcat mortal pe Iulian Oancea (în dreapta imaginii – N.R.), un tânăr de 22 de ani condamnat în trecut pentru infracțiuni informatice, cu patru focuri de armă, în scara unui bloc din municipiul Bacău.

Potrivit anchetatorilor, iubita interlopului l-a contactat pe Iulian Oancea cu scopul de a obține un software care putea accesa telefoanelor mobile de la distanţă.

Hacker-ul i-a promis că îi poate livra software-ul cerut pentru 500 de euro, dar, după ce-a luat banii nu și-a îndeplinit promisiunea.

Atunci când a realizat că a fost înşelat de hacker, Ştefan Achim şi-a luat pistolul şi a plecat la Bacău pe urmele tânărului. L-a împuşcat chiar în scara blocului în care acesta locuia.

A luat victimei cele două telefoane mobile pe care le avea asupra sa și le-a aruncat apoi într-un tomberon din apropierea blocului unde comisese crima.

Ulterior, a fugit în Franţa, ţară pe care o cunoştea din perioada în care servise în Legiunea Străină.

Marius Ştefan Achim a fost reținut de autorităţile din Franţa într-o suburbie a Parisului, pe 20 mai 2020. Poliţiştii francezi au găsit asupra lui peste 30.000 de euro, un pistol Makarov, în stare de funcţionare, şi un încărcător cu 7 cartuşe.

Achim a fost adus cu maşina în România sub escorta Armatei Franceze. Deși francezii l-au pus în lanţuri şi au folosit un brâu special pentru imobilizare, compania aeriană care ar fi trebuit să-l aducă pe Achim la București ar fi refuzat îmbarcarea lui, din motive de securitate.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs