3dots.ro

Vlad Marcoci, fost deputat şi prefect de Neamţ, a murit în urma unui stop cardiac suferit în timp ce tăia lemne

Vlad Marcoci, fost deputat şi prefect de Neamţ, a murit în urma unui stop cardiac suferit în timp ce tăia lemne

Din articol:

Vlad Marcoci, fost deputat şi prefect de Neamţ. a murit în timp ce tăia lemne la pensiunea pe care o administra pe malul lacului de acumulare Izvorul Muntelui, în apropiere de Bicaz.

După perioada în care s-a aflat în prim-planul vieţii politice, Vlad Marcoci se ocupa de un resort cunoscut şi apreciat aflat în zona barajului de la Bicaz, Pensiunea Panaghia.

Joi, 10 august 2023,  în jurul orei 15.00, fostul deputat, care avea 55 de ani, a suferit un stop cardiac în timp ce tăia lemne. Un echipaj de ambulanță de la Bicaz, cu medic, a intervenit imediat, dar nu s-a mai putut face nimic.

”A fost găsit în stop cardio-respirator. Au fost aplicate manevre de resuscitare care, din păcate, nu au dat rezultat“, a declarat Dorice Albu, managerul Ambulanţei Neamţ.

Vlad Marcoci era de profesie inginer, absolvind Facultatea de Construcţi Bucureşti, la profilul Utilaje Tehnologice. A fost prefect de Neamţ între 2000 şi 2001, după care a condus, în perioada 2006-2008, Consiliul Judeţean Neamţ. Apoi, între 2012-2016, a fost deputat în Parlamentul României, din partea Partidului Social Democrat. A fost mai fost preşedinte al Administraţiei Fondului pentru Mediu

Nu a fost scutit nici de probleme penale. În luna ianuarie a acestui an, era achitat de magistraţii de la Înalta Curte, într-un dosar de corupţie din 2020, ce viza numirea unui director general la Apele Române.

Vlad Marcoci a decedat la o zi după moartea altui politician din Neamţ – Mircea Pintillie, care a deţinut şi el şefia Consiliului Judeţean Neamţ, în anul 2012. care a fostd găsit decedat, pe data de 9 august 2023, în locuinţa sa din oraşul Târgu Neamţ, acolo unde fusese şi viceprimar.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs