3dots.ro

Preotul Francis Doboș, despre noua carte de identitate: «Doamne, tu mi-ai dat sexul, iar eu căutam genul»

Preotul Francis Doboș, despre noua carte de identitate: «Doamne, tu mi-ai dat sexul, iar eu căutam genul»

Cartea de identitate electronică a fost lansată, luni, la Cluj-Napoca, în cadrul unui proiect pilot.

Documentul asigură garanţii suplimentare de securitate şi un acces facil la servicii esenţiale, fiind promisă şi reducerea birocraţiei.

Un aspect controversat al noii cărți de identitate, discutat în întreaga societate în această săptămână, este înlocuirea rubricii ”sex” cu ”gen”.

Preotul catolic Francisc Doboș ironizează această situație, într-o postare făcută pe pagina sa de Facebook. 

”O țineam sus și tare că sunt Papesa Francisc. Oamenii râdeau de mine, evident. Dar eu am devenit supi și strigam peste tot că sunt discriminată, gen. Mă înțelegi?!

Când biologia m-a trezit să merg la baie am descoperit că eram doar Papa Francisc. Iar când m-am trezit din vis am văzut că eram doar popa Francisc.

Doamne, tu mi-ai dat sexul, iar eu căutam genul. Mulțam că mă trezești mereu la cine sunt cu adevărat :))) Capisci?!”, a scris preotul catolic pe Facebook.

________________

MAI a făcut miercuri precizări despre cartea de identitate electronică, iar directorul Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor, Cătălin-Aurel Giulescu, afirmă că ”orice opţiune este posibilă”.

Întrebat dacă este posibilă revenirea la termenul ”sex”, Cătălin-Aurel Giulescu a răspuns: ”Orice opţiune este posibilă, vom analiza cu foarte mare atenţie şi vom trage nişte concluzii, este foarte posibil ca menţiunea respectivă să fie sex.

Nu este niciun fel de problemă în acest sens. Regulamentul UE aminteşte în preambul la punctul 24 de sex, la punctul 27 de gen. Totodată, în partea dispozitivă o să vedeţi că utilizează expresia gen”.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs