3dots.ro

Franța. Tânără doctoriță româncă, ce-și pregătea rezidențiatul, înjunghiată mortal într-un apartament închiriat prin Airbnb

Franța. Tânără doctoriță româncă, ce-și pregătea rezidențiatul, înjunghiată mortal într-un apartament închiriat prin Airbnb

Din articol:

Doina Jurcă, o tânără de 31 de ani, din Galați, care se afla în Franța pentru a-și pregăti rezidențiatul, a fost descoperită moartă, înjunghiată, într-un apartament închiriat prin intermediul platformei Airbnb, situat pe bulevardul Alsace-Lorraine din Amiens, Franța, la doar câteva ore după ce se cazase.

Doina Jurcă, absolventă de medicină la Universitatea ”Dunărea de Jos” din Galați, își vizita o colegă medic, dorindu-și să înceapă pregătirea de rezidențiat în Franța.

Poliția a fost alertată în seara zilei de 30 noiembrie de prietenii româncei, care s-au îngrijorat pentru că nu o mai putuseră contacta.

Conform unor surse judiciare, în momentul în care au ajuns în apartament, polițiștii au găsit-o pe victimă fără suflare, pe podeaua sufrageriei, îmbrăcată sumar.

Potrivit publicației franceze Courrier-Picard, procurorul general din Amiens, Jean-Philippe Vicentini, confirmă că victima a murit în urmă unor răni prin înjunghiere.

Autoritățile au mai mulți suspecți și au anunțat că se desfășoară investigații extinse pentru a elucida circumstanțele exacte ale crimei, au anunțat surse din comisariatul central de poliție din Amiens. În acest moment, motivele din spatele atacului rămân neclare, pistă principala fiind tâlhăria.

Familia și prietenii tinerei sunt în stare de șoc.

”Doina, colega mea de banca din liceu, mai apoi colegă de facultate. Nu pot să accept această veste: atât de apăsătoare pentru toți cei care te-au cunoscut. În memorie revăd și derulez toți acești ani plini de amintiri: atât de dinamică, atât de fericită, atât de sociabilă.

Cu siguranța, parcursul tău în această viață a avut o însemnătate deosebită pentru toți cei care te-a cunoscut, iubit și apreciat …Ai avut un rol important : cel de a lasă fericire și zâmbet pe acolo pe unde ai trecut.

Amintirea ta va rămâne mereu vie, așa precum ți-a fost existența: față frumoasă , cu zâmbetul pe față, cea descurcăreață și săritoare în toate ,sufletul petrecerii și amic de nădejde.

Suntem neputincioși în față à tot ce s-a întâmplat, iar trăirile sunt confuze: de la furie, agonie, la Milă și compasiune. Iar în gândurile tuturor bântuie un singur gând :De ce ? Zbor lin, suflet bun! Odihnește-te în pace și lumină!”, este mesajul transmis de Mariana Drăgoi, prietena Doinei.

Profesorii Doinei sunt și ei răvășiți de cumplită veste și spun despre ea că era o studentă bună și o persoană implicată.

”Cu tristețe și compasiune, transmit sincerele mele condoleanțe în aceste momente dificile, familiei si celor apropiați. Doina va rămâne în inimile noastre că un spirit strălucitor și promițător al facultății de medicină.

Înțelegem profund pierderea imensă pe care o resimte familia, iar comunitatea academică este alături de ea în aceste clipe dureroase. Rămâne să vindeci acum rănile îngerilor…”, este mesajul unui fost profesor al Doinei Jurcă.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs