Un senator francez a fost arestat, suspectat că ar fi drogat o deputată pentru a o viola

Un senator francez a fost arestat, suspectat că ar fi drogat o deputată pentru a o viola

Senatorul Joël Guerriau, membru al grupului parlamentar Les Indépendants, de centru-dreapta , a fost plasat, joi, în arest preventiv la Paris, fiind suspectat că a drogat o deputată pentru a o putea agresa sexual, relatează Le Monde.

Parchetul din Paris a confirmat că senatorul Guerriau a fost plasat în arest preventiv sub acuzaţia de ”administrare unei persoane, fără ştirea acesteia, a unei substanţe de natură să îi afecteze discernământul sau controlul asupra propriilor acţiuni în vederea comiterii unui viol sau a unei agresiuni sexuale”.

Mai multe surse apropiate acestui caz au confirmat că victima este o deputată, dar parchetul a refuzat să comenteze.

Avocatul lui Guerriau s-a declarat indignat să vadă că informații din anchetă au ajuns în media.

”Suntem departe de interpretarea calomnioasă care poate fi dedusă din primele relatări din presă.

Fie procurorul este responsabil de acest lucru şi sunt indignat de acest lucru încă o dată, fie procurorul nu are nicio legătură cu acest lucru şi trebuie, prin urmare, să pună la îndoială identitatea autorului acestei încălcări şi să investigheze.

În ceea ce priveşte fondul cauzei, nu voi da nicio informaţie, nu numai pentru că sunt obligat să respect secretul anchetei, dar mai ales din respect pentru clientul meu şi pentru denunţător, al cărui nume sunt surprins că nu a fost dezvăluit, spre deosebire de cel al clientului meu”, a declarat Rémi-Pierre Drai, avocatul lui Guerriau.

Victima afirmă că s-a fi simţit rău după ce a băut, marţi seară, la locuința din Paris a senatorului în vârstă de 66 de ani, cu care nu a avut relaţii intime, a confirmat procurorul general. Probele prelevate au relevat prezenţa ecstasy, iar femeia a depus, ulterior, o plângere.

Potrivit Parchetului, Guerriau a fost interogat şi apoi reţinut de către anchetatorii poliţiei judiciare în cadrul anchetei deschise pentru flagrant delict, procedură care face ca acesta să nu fie nevoit să ceară ridicarea imunităţii sale parlamentare.

Joël Guerriau, de profesie bancher, este ales în camera superioară din 2011 şi este secretar al Senatului şi vicepreşedinte al Comisiei pentru Afaceri Externe, Apărare şi Forţe Armate. În ultimele luni, el a apărut în mai multe rânduri alături de fostul prim-ministru Edouard Philippe.