Vrednică este! Funcționara din România care câştigă mai mult decât premierul Franţei, al Suediei sau Danemarcei

03 Feb 2021 | scris de Monica Pavelescu

Într-o postare făcută pe pagina sa de Facebook, expertul în sănătate publică Vlad Mixich prezintă cazul unei funcţionare din România, şef Serviciu Administrativ la Autoritatea Rutieră Română, care are un salariu comparabil cu cel al premierului Canadei şi mai mare decât şefii guvernelor din Franţa sau din ţările scandinave.

Vrednică este! Funcționara din România care câştigă mai mult decât premierul Franţei, al Suediei sau Danemarcei

Vlad Mixich susţine că Aurelia Surulescu, de meserie prelucrător prin aşchiere, care ar fi absolvit o facultate neacreditată. este încadrată ca şef serviciu administrativ la Autoritatea Rutieră Română, și câştigă 18.000 de euro

La fel ca în cazul Simonei Iancu, tânăra ospătăriţă angajată la Apele Române de Petru Avram, vicepreşedinte al PNL Iaşi şi director la ABA Prut - Bârlad, şi ”calificarea” Aureliei Surulescu pentru postul pe care îl ocupă ar fi venit tot din politică Singura diferenţă ar fi că şefa de la Autoritatea Rutieră Română ar fi fost pusă în funcţie pe filiera PSD.

Potrivit ziare.com, Aurelia Surulescu este vicepreşedinte PSD Sector 6 şi şefă peste organizaţia locală a femeilor social-democrate.

Conform declarațiilor sale de avere, Aurelia Surulescu ar fi avut venituri de 1.031.240 de lei, echivalentul a 18.000 de euro pe luna. Informaţia are la bază chiar declaraţiile sale de avere.

”Ghici ce funcţionar public român câştigă mai mult pe lună decât premierul Franţei sau decât prim-miniştrii scandinavi?

Ghici ce funcţionar public român câştigă la fel de mult pe lună ca Trudeau, premierul Canadei?

Ghici ce funcţionar public român face lunar mai mulţi bani decât un chirurg cardiovascular de succes şi mult mult mai mult decât un pilot de avion cu grad de comandant?

Eh? Credeţi că Preşedintele? Nţ... Sau şeful de la Centrala Atomică de la Cernavodă? Nţ... Sau poate cel mai citat om de ştiinţă român? Nţ...

18.000 Euro pe lună (!) a fost salariul câştigat în 2020 de Aurelia Surulescu, şef serviciu administrativ la Autoritatea Rutieră Română.

Pregătirea profesională care a calificat-o pe doamna la acest salariu de merit: prelucrător prin aşchiere, facultate neacreditată făcută la 45 de ani şi şefă la partid (partidul pesedeu în cazul ei, dar nah, putea fi oricare altul). Vrednică este!

Am citit despre asta la Valeriu Nicolae şi pur si simplu nu mi-a venit să cred. M-am dus şi am verificat personal în documentele oficiale care sunt, toate, publice şi foarte uşor de găsit. Dar n-o să vedeţi vreodată, la niciuna din televiziunile sau siteurile ciomag-de-partid, nici măcar o ştiruţă-ruţă despre doamna. Vrednică este!

În ce ţară trăim... Doamne mă tot minunez, dar în ce ţară trăim!”, a scris Vlad Mixich pe contul său de Facebook.

__________________

Deşi în declaraţia sa de avere pe 2019 apare că ar fi avut venituri de 1.031.240 de lei, echivalentul a 18.000 de euro pe luna, Aurelia Surulescu spune că ar fi vorba despre o ”eroare materială”.    

”Am constatat faptul că, în declaraţia depusă de subsemnata, s-a strecurat o eroare materială în ceea ce priveşte venitul salarial pe anul 2019, obţinut de la ARR pentru funcţia de director general al ARR, în declaraţie fiind înscrisă în mod eronat suma de 714.180 lei, valoare ce induce ideea că venitul lunar salarial ar fi fost în cuantum de 59.515”, precizează Surulescu, într-un drept la replică, potrivit Digi24.   

Aurelia Surulescu mai susţine că, în realitate, venitul său anual a fost de 79.180 de lei, adică 6.598 de lei pe lună.

”Prin urmare conform realităţii venitul lunar încasat în anul 2019 aferent funcţiei de director general al ARR a fost de aproximativ 6.598 de lei, respectiv 1.360 de euro”, a spus directoarea ARR. 

În declaraţia de avere, Aurelia Surulescu a trecut venituri încasate în 2019 de 714.000 de lei de la ARR unde este şef serviciu, la care se adaugă indemnizaţia de preşedinte al CA şi membru al Consiliului de Administraţie - peste 160.000 de lei şi 144.000 de lei încasaţi tot de la Autoritatea Rutieră pentru ”evaluator competenţe profesionale”. 


CLICK - Follow us on Google News