3dots.ro

Gafă monumentală a poliţiştilor în cazul de la Sibiu: pentru că avea același prenume cu suspectul, au încătuşat un nevinovat!

Gafă monumentală a poliţiştilor în cazul de la Sibiu: pentru că avea același prenume cu suspectul, au încătuşat un nevinovat!

Din articol:

Într-o anchetă care are tot interesul opiniei publice,  în care sunt implicați cu ofiţeri de elită ai Poliției Române, după mii de ore vizionate pe camerele de supraveghere, poliţiştii au făcut o eroare incredibilă în cazul crimei de la Sibiu, punând sub semnul întrebării gradul de profesionalism al instituției….

Polițiștii au ”reuşit” să rețină în locul suspectului pe care îl căutau un bărbat care purta același prenume, Laurenţiu, dar care, până la proba contrarie, este nevinovat și n-are nicio legătură cu cazul.

Reținerea sa a fost prezentată ca un succes al forțelor de ordine, care reușiseră, într-un timp scurt, să pună mâna pe unul dintre cei trei suspecți care l-au torturat şi l-au jefuit pe omul de afaceri Adrian Kreiner. Până la urmă, bărbatul a fost lăsat să plece acasă.

După ce-au realizat confuzia făcută, anchetatorii au verificat amănunţit pistele pe care le aveau, reuşind să identifice, în cele din urmă, cine este adevăratul suspect.

Este vorba de un alt individ care poartă acelaşi prenume cu al persoanei reținute noaptea trecută, Laurențiu. Mai mult, este şi din acelaşi sat. dintr-o comună din județul Dolj.

Și această persoană se ascunde în prezent şi nu este exclus ca şi el să fi părăsit ţara ca şi ceilalţi suspecţi de crimă, precum şi de a patra persoană, iubita unuia dintre ei.

Singurul reţinut şi care ar putea fi arestat preventiv, în orele următoare, este un complice al criminalilor: Ilie Sitariu, cel care i-a ajutat cu găzduire şi transport, spun procurorii.

Pe numele celor trei suspecţi de crimă se va formula propunere de arestare în lipsă, urmând ca decizia finală să fie luată de judecătorii Tribunalului din Sibu.

Procurorii spun că cel mai probabil cei trei au fugit spre Germania şi Belgia, ţări unde se stabiliseră de ceva atimp înainte de crimă şi unde ar fi fost implicaţi în diverse infracţiuni.

Soția lui Laurențiu Lăcătușu, bărbatul reținut de polițiști seara trecută, a declarat că întreaga familie este în stare de șoc și că soțul ei, fost boxer, a fost acasă în ziua când a avut loc crima.

„Era acasă pe 6-7 noiembrie. Numai acasă. El nu pleacă la baruri, nu stătea cu băieţii la baruri.(…) Soţul meu nu e în stare să taie nicio găină, eu mă duc cu găini prin sat când vrea să taie o pasăre, că-i e milă şi nu poate, dar să omoare un om.

Suntem o familie săracă, am şi soacra paralizată la pat. Soţul meu muncește cu ziua, ce poate”, a povestit femeia pentru Observator.

Laurențiu Lăcătușu, in vârsta de 31 de ani, lucrează de ani de zile în construcții. Cel mai mult a muncit in Italia. Bărbatul obișnuia să posteze pe rețelele de socializare imagini cu el când era la muncă.

Deși pare greu de crezut, pe data de 28 octombrie a.c., cu o săptămâna înainte de crima de la Sibiu, Laurențiu Lăcătușu s-a căsătorit. Nu a plecat în luna de miere cu soția sa. Le-a spus vecinilor că preferă să rămână acasă. ”Nu plecăm n luna de miere. Rămân să muncesc. Vedem mai târziu”, spunea acesta. Lăcătușu a jucat box și nu are antecedente penale.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs