3dots.ro

Două tinere gemene din Brașov au absolvit facultatea ca șefe de promoție, cu media 9,93. „De fiecare dată, ne-am ajutat când a fost nevoie”

Două tinere gemene din Brașov au absolvit facultatea ca șefe de promoție, cu media 9,93. „De fiecare dată, ne-am ajutat când a fost nevoie”

Premieră la Universitatea Transilvania din Brașov: două tinere, gemene, au absolvit facultatea cu aceeași medie, 9,93, devenind șefe de promoție.

Mirela Magdalena Catrina şi Sorana Aurelia Catrina sunt şefe de promoţie 2024 la Facultatea de Matematică şi Informatică a Universităţii Transilvania. Cele două a au absolvit Facultatea de Informatică Aplicată cu media 9,93 şi pentru Universitatea Transilvania reprezintă o premieră să aibă nu doar gemene, ci gemene şefe de promoţie.

Pasiunea pentru matematică și informațică o moștenesc din familie, scrie bzb.ro.

„Amândouă am fost împinse în direcţia asta de către familia noastră. Bunica a fost profesoară de matematică şi tata are o pasiune pe zona asta şi, cumva, amândoi, lucrând împreună şi ghidându-ne în direcţia asta, ne-au transmis pasiunea de a lucra în zona de matematică. Desigur, acum fiind era modernă – informatică.

Mi-ar plăcea să continui să activez în domeniul de cercetare şi, de ce nu, în domeniul academic. Îmi place să lucrez cu elevii. Am lucrat în pregătirea elevilor de clasele a XI-a şi a XII-a pentru Olimpiada Naţională de Informatică”, a declarat Mirela Catrina.

Cele două tinere au fost colege de clasă și la liceu, la Colegiul Naţional de Informatică „Grigore Moisil” din Brașov. În toți anii de școală, au fost nu doar surori sau colege, ci și partenere de studiu.

„E destul de interesant. Cred că pur şi simplu amândouă avem o dorinţă de a cunoaşte şi de a învăţa şi s-a întâmplat să performăm la fel de bine în cadrul facultăţii. N-a fost concurenţă, aş spune cooperare. De fiecare dată, ne-am ajutat când a fost nevoie. Dacă aveam întrebări, ne învăţam una pe cealaltă. Era cooperare sau competiţie constructivă, aş prefera să spun”, a declarat Sorana Catrina.

Pentru performanța din anii de studenție, tinerele au fost premiate, la sfârşitul săptămânii trecute, în cadrul Galei şefilor de promoţie de la programele de licenţă zi.

Din toamnă, însă, gemenele  vor merge fiecare pe drumul său. Dacă Mirela și-a propus să rămână în Braşov, Sorana vrea să plece în Bucureşti, pentru a se perfecţiona şi pentru a se întoarce, apoi, în oraşul natal.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU