3dots.ro

Managerii, nemulțumiți de tinerii din Generația Z: vin la interviu însoțiți de părinți, se consideră îndreptățiți să primească venituri nerezonabile, abilități slabe de comunicare, se îmbracă nepotrivit

Managerii, nemulțumiți de tinerii din Generația Z: vin la interviu însoțiți de părinți, se consideră îndreptățiți să primească venituri nerezonabile, abilități slabe de comunicare, se îmbracă nepotrivit

Angajatorii americani, și se pare că tendința e aceeși la nivel mondial, fac tot posibilul să evite angajarea proaspeților absolvenți de facultate și încearcă în schimb să atragă profesioniști mai în vârstă, chiar dacă trebuie să le acorde mai multe beneficii și salarii mai mari, relevă rezultatele unui sondaj.

Un sondaj efectuat în Statele Unite de publicația online Intelligent, concentrată pe probleme ce privesc viața studențească, a constatat că 39% dintre angajatori evită să angajeze absolvenți de colegiu pentru posturile pentru care sunt eligibili în favoarea candidaților mai în vârstă.

Rezultatele cercetării sunt fundamentate pe baza interviurilor a 800 de manageri, directori și persoane cu funcții executive implicați în procesele de recrutare a forței de muncă din SUA, în decembrie 2023, potrivit Business Insider.

Candidații mai în vârstă, mai doriți la angajare

Potrivit sondajului, angajatorii sunt înclinați să-i favorizeze pe candidații mai în vârstă, în parte din cauză că tinerii profesioniști nu reușesc să impresioneze managerii de recrutare în timpul interviurilor de angajare.

Peste jumătate dintre angajatori au declarat că recruții tineri au dificultăți în a menține contactul vizual în timpul interviului, iar 50% au spus că au cerut venituri nerezonabile în raport cu nivelul lor de calificare.

2 din 10 au venit la interviu însoțiți de părinți

Aproape jumătate dintre ei au menționat că tinerii candidați au apărut într-o ținută nepotrivită, iar aproape 20% au declarat că au venit însoțiți de un părinte la interviu.

Managerii folosesc mai multe strategii pentru a atrage profesioniștii mai în vârstă, 60% oferind mai multe beneficii, 59% oferind salarii mai mari, 48% oferind posibilități de lucru la distanță sau hibrid, iar 46% sunt dispuși să angajeze candidați supra-calificați.

Mai mult, profesioniștii tineri au reputația de a fi dificili de lucrat cu ei. Aproape doi din trei angajatori cred că absolvenții recenți de facultate se consideră îndreptățiți să aibă beneficii mai mari și că deseori nu pot gestiona volumul de muncă.

Nepregătiți pentru piața muncii, slabe abilități de comunicare

Sondajul mai arată că cel puțin 58% au spus că tinerii se supără prea ușor și nu sunt pregătiți pentru piața muncii – acest aspect include incapacitatea de a primi feedback și abilități slabe de comunicare.

Odată cu intrarea pe piața muncii în număr tot mai mare a Generației Z, în ultimii ani, angajatorii sunt îngrijorați cu privire la capacitatea tinerilor de a se adapta la viața corporativă.

PWC, Deloitte și KPMG sunt printre marile firme care au afirmat că angajații din Generația Z care au absolvit în timpul pandemiei au dificultăți în a-și exercita abilitățile de comunicare de bază și eticheta de birou.

Ca urmare, companiile au oferit cursuri suplimentare privind unele abilități precum trimiterea emailurilor, hainele purtate la birou și lucrul în echipă.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs