3dots.ro

George Simion, stropit cu cerneală în timpul manifestărilor de la Iaşi – video 

George Simion, stropit cu cerneală în timpul manifestărilor de la Iaşi – video 

George Simion, liderul AUR, a fost prezent în Piaţa Unirii din Iaşi, pentru a sărbători Unirea Principatelor Române, deşi autorităţile locale nu au organizat niciun eveniment oficial. 

Peste 1.000 de persoane s-au adunat luni dimineaţă, 24 ianuarie 2022, în Piaţa Unirii din Iaşi pentru a sărbători Unirea Principatelor Române, în ciuda deciziei autorităţilor locale, care au spus că nu vor organiza niciun astfel de eveniment în centrul oraşului, din cauza creşterii numărului de infectări cu coronavirus în judeţ. 

În Piaţa Unirii s-au adunat şi oameni care militează pentru construirea autostrăzilor în zona Moldovei. 

George Simion a fost stropit cu cerneală în timpul manifestărilor. Bărbatul care l-a atacat pe politician a fost ridicat de către jandarmi. 

El n-a schiţat niciun gest când a simţit lichidul pe faţă, cei din jur repezindu-se să-l apere şi să strige ”Prindeţi-l!“ pe atacatorul venit prin spatele lui Simion, care a aruncat cerneala peste umărul drept al acestuia. 

Bărbatul care l-a atacat pe politician a fost ridicat de către jandarmi, împreună cu soţia sa, însă George Simion a transmis ca acesta să nu fie amendat. Cei doi se află la cea mai apropiată secţie de poliţie, unde dau declaraţii în aceste momente. 

”Nu mă supăr şi chiar îi rog pe poliţişti să nu îl amendeze pe individ. Noi îi iubim pe toţi românii”, a declarat George Simion.  Simion a fost ajutat de cei din jur imediat după incident, s-a şters de grosul de cerneală, însă a rămas pătat pe faţă şi a continuat să cânte şi să se plimbe printre cei prezenţi în centrul oraşului. 

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU