George Simion, despre scandalul de la meciul cu Kosovo: ”Îi felicit pentru ”Basarabia e România””

George Simion, despre scandalul de la meciul cu Kosovo: ”Îi felicit pentru ”Basarabia e România””

George Simion a reacționat după ce numele său a fost asociat scandalului provocat la meciul de fotbal România-Kosovo de galeria de ultrași ”Uniți sub tricolor”, pe care a fondat-o.

Partida a fost întreruptă aproximativ 50 de minute după ce un grup de suporteri a afişat bannerele ”Kosovo e Serbia” și ”Basarabia e România”.

Preşedintele AUR dezavuează faptul că ar mai avea vreo legătură cu respectivul grup de ultrași și reafirmă sprijinul autorităților statului român pentru respectarea integrității teritoriale a Serbiei.

”Reconfirmăm partenerilor noştri sârbi faptul că statul român, prin toate instituţiile sale, respectă integritatea teritorială a Serbiei. Aseară am dormit, înţeleg necesitatea unora de a mă asocia cu toate evenimentele din România, cred că şi pe la Crevedia am fost înainte de explozie…

Ceea ce vă transmitem noi aici este că preşedintele României, care nu este o persoană simpatizată de noi, Guvernul României, care aparţine blocului democratic şi Ministerul de Externe toate spun acelaşi lucru: România recunoaşte integritatea teritorială a Serbiei iar Kosovo este parte a Serbiei”, a afirmat George Simion într-o conferinţă de presă.

”Nu am nicio legătură nici cu o formaţiune de suporteri nici cu alta, nu am mai fost la un meci al României probabil de vreo patru ani, dar cred că prin somn le transmiteam, prin unde, că nu eram departe de stadionul naţional, ce să facă. Îi felicit pentru ”Basarabia este România”, a mai adăugat președintele AUR.