3dots.ro

Un turist german, șocat de prețurile din România: Cum aveți asemenea prețuri? Românii rabdă și plătesc mai mult ca noi

Un turist german, șocat de prețurile din România: Cum aveți asemenea prețuri? Românii rabdă și plătesc mai mult ca noi

Mark, un tânăr care provine dintr-o familie germană care are rădăcini în România, Sibiu și Cluj, a vizitat România pentru a vedea locurile în care au trăit strămoșii săi.

Tânărul german cu ascendență în România, spune că a fost impresionat plăcut ambele orașe, dar că a rămas cu câteva semne de întrebare.

”M-au surprins mult prețurile. Cum să aveți asemenea prețuri? Am fost într-un restaurant la Cluj și de abia mi-au ajuns banii să plătesc la sfârșit. Așa ceva nici în Frankfurt și Berlin nu vezi, iar Frankfurt e centru financiar european”, a spus el.

O altă experiență trăită într-un restaurant, de data aceasta la Sibiu, l-a surprins prin modul în care se comportau clienții de la o masă alăturată, fără ca cineva să intervină.

”Erau unii care urlau, vorbeau la telefon pe difuzor și au spart la un moment dat și un pahar, dar nimeni nu îndrăznea să-i pună la punct, să le spună să vorbească măcar mai încet.

Și culmea că restaurantul era unul bine cotat, aflat în centrul orașului, iar când am ieșit am văzut și o mașină de poliție un pic mai încolo”, a mai povestit tânărul.

Și ca toată reîntâlnirea cu țara natală a strămoșilor săi să-l dezamăgească complet, germanul a făcut cunoștință și cu prețurile din supermarket-urile din România.

”Am fost într-un supermarket german din România și am văzut aceleași produse ca în Germania, dar mai scumpe.

Eu știam că românii au salarii de cel puțin 5-6 ori mai mici ca în Germania sau Franța, ba chiar mai mici și decât în țări ca Italia și Spania unde veniturile nu sunt mari, dar văd că românii rabdă și plătesc mai mult ca noi”, a mai spus el.

Partea plăcută a vizitei sale în România a fost reprezentată de ambianța și arhitectura regăsită în Sibiu și Cluj.

”Clujul mă duce cumva cu gândul spre Munchen, spre orașele bavareze, e un oraș foarte plăcut ochiului.

Sibiul e puțin diferit, dar la fel de frumos ca și Clujul. România e chiar frumoasă, păcat că nu sunt drumuri, iar trenurile merg așa de încet că te poți da jos din ele și să alergi în paralel”, a concluzionat germanul.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs