3dots.ro

Germania. Elev român, nominalizat într-o lecție despre furt: ”De ce numele meu? Și de ce țara mea?”

Germania. Elev român, nominalizat într-o lecție despre furt: ”De ce numele meu? Și de ce țara mea?”

Comunitatea de români din Germania e revoltată după umilința la care a fost supus la școală un copil român care locuiește cu familia într-un oraș aflat în apropiere de Stuttgart.

Părinții Luca, un băiat în vârstă de 12 ani, originari din Bistrița și Sibiu, au relatat pe Facebook întâmplarea care l-a marcat pe băiat, petrecută în timpul orei de Etică.

Profesoara a formulat un scenariu de furt din clasă, în care l-a nominalizat pe elevul român ca fiind principalul suspect, pe motiv că ”românii sunt cunoscuți pentru furt”, pe care l-a tipărit și l-a distribuit tuturor colegilor. Colegii au reacționat cu glume răutăcioase.

Mama elevului, Pușa-Raluca Cârneală-Dan a declarat pentru Gândul că, după incident, băiatul a întrebat-o de mai multe ori: ”De ce numele meu? Și de ce țara mea? Are ceva cu mine doamna?”.

”Acum vă întreb eu dacă este normal ca în clasa 5, la Realschulle Kleinglatbach, elevii să aibă o așa lecție în clasă? Una peste alta pe al meu tot așa îl cheamă”, a scris mama băiatului pe Facebook.

”Această era lecția pe ziua de azi la Etică…. în clasa copilului meu sunt 2 români. Al meu și încă unul…. de ce a ales știind că are 2 români această lecție…

De ce nu a evitat să vorbească în față atâtor elevi despre români așa ??? Țin să menționez că nu s-a mai întâmplat așa ceva, și că sunt mulțumită de Rectorul școlii și de restul profesorilor cu care învață.

Trasă la răspundere trebuie să fie doamna care preda Etică, și care după părerea mea ar trebui să muncească în agricultură de azi începând!

Gândiți-vă ca părinți cum m-am simțit când am văzut o așa splendoare de lecție!”, completează mama lui Luca postarea în comentarii.

Băiatul nu mai vrea să meargă la școală după acest moment umilitor, din cauza căruia este judecat pentru fapte pe care nu le-ar comite.

”Ceva rău s-a întâmplat astăzi la școală. Profesorul a strâns bani pentru excursia cu clasa și i-a pus pe birou. Toată lumea a văzut că a încuiat sertarul și a pus cheia în cutie.

Când s-a dus să ia banii la sfârșitul orelor, aceștia dispăruseră. Nimeni din clasă nu a recunoscut fapta.

La scurt timp după aceea, Sven m-a acuzat: În clasă nu a existat niciodată un furt. Și Luca este din România. Iar românii sunt cunoscuți pentru furt!

M-am înroșit și nu am mai putut spune nimic. După școală, unii băieți l-au chemat pe Klauer după mine și au râs de mine. M-au amenințat cu bătaia dacă nu returnez banii mâine.

Dar nu-i am. Nu am nimic de-a face cu asta!

Mă simt ca…”, povestește băiatul în jurnalul său.

”Toți copiii râdeau de el în curtea școlii. Copilului i-a intrat în cap ca este vorba despre el, Nu mai vrea să meargă la școală, nu știu cum îl trimitem la școală”, spune Raluca Cârneală-Dan

Ea a adăugat că formulează o plângere către Inspectoratul școlar în acest sens.

”Doamna dacă merită sa fie numita asa … la final de lecție i-a zis: Tu nu trebuie sa o iei în serios. Oare???? Pe bune?? Da cum s-o ia? Are 12 ani și știe foarte bine la cât e ceasul

Se va face dreptate …. ma gândesc… o sa merg și la școală bineînțeles… vreau sa o cunosc personal pe aceasta profesoara… sa o întreb de sănătate….si daca are copilași”, mai spune femeia.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs