Gheorghe Dincă și-ar fi mărturisit faptele la doar câteva minute după ce a cerut să discute cu un anume poliţist 

04 Aug 2019 | scris de Monica Pavelescu

Bogdan Alexandru, avocatul care l-a reprezentat din primul moment al preluării dosarului de către DIICOT a dezvăluit într-un interviu televizat cum și-a mărturisit Gheorghe Dincă faptele, doar după ce a cerut să discute cu un anume polițist, Marius Preda. 

  • Gheorghe Dincă și-ar fi mărturisit faptele la doar câteva minute după ce a cerut să discute cu un anume poliţist 

Gheorghe Dincă a refuzat, timp de două zile, să-și recunoască faptele în faţa anchetatorilor, deşi sub ochii lui poliţiştii care au descins, în dimineaţa zilei de vineri, 26 iulie 2019, în locuinţa lui au găsit într-un incinerator din curte oase calcinate, resturi dentare şi câteva bijuterii în cenuşă.

Refuzul a fost categoric, a declarat primul său avocat din oficiu, Bogdan Alexandru, desemnat de Baroul Dolj să-l reprezinte, până duminică după-amiază.

Decizia clientului său de a mărturisi, duminică, 28 iulie 2019, că este autorul celor două crime l-a luat prin surprindere pe avocat, a declarat acesta într-un interviu realizat de România TV. ”Nu puteai să te gândeşti că urmează o recunoaştere“, a spus avocatul.

Momentul mărturisirii a intervenit, însă, la foarte scurt timp de la discuţia lui Gheorghe Dincă cu un anume poliţist. „A cerut să stea de vorbă cu un poliţist. A cerut să stea de vorbă singur cu acel poliţist. Imediat (după discuţie - N.R.) a recunoscut.  E vorba de minute“, a spus avocatul.

”Acel poliţist a discutat inclusiv cu soţia dânsului“, a precizat avocatul Bogdan Alexandru, menţionând că cel mai probabil poliţistul solicitat de inculpat nu este un poliţist din Dolj, pentru că nu l-a văzut în rândul acestora.

Conform unui jurnalist România TV, cel care, de altfel, a realizat interviul cu avocatul Bogdan Alexandru, numele poliţistului ar fi Marius Preda.

Avocatul a relatat pe larg ce a spus suspectul în timpul audierilor şi a dat chiar şi detalii privind solicitările lui Gheorghe Dincă în perioada cercetărilor, faptul că a cerut să vorbească cu membrii familiei şi că soţia este cea care i-a dus hainele de schimb solicitate.

SHARE