Cum a comentat Gigi Becali îngenuncherea fotbaliștilor înaintea partidei cu Anglia

07 Iun 2021 | scris de Anita Raicu

După cum era de așteptat, gestul majorității fotbaliștilor români de a îngenunchea înaintea debutului partidei cu Anglia, în semn de solidaritate cu mișcarea Black Lives Matter, a fost intens dezbătut.

Cum a comentat Gigi Becali îngenuncherea fotbaliștilor înaintea partidei cu Anglia

Antrenorul Naționalei, Mirel Rădoi, a explicat cum au fost informați fotbaliștii și despre ce decizie s-a luat în legătură cu acest gest.

*A  fost primit un mail de către team manager-ul nostru, în care am fost întrebaţi dacă facem acest gest sau nu. Majoritatea jucătorilor au spus că da, cei doi (Stanciu şi Nedelcearu - N.R.) au părerea lor, nu trebuie să obligăm pe cineva, cum şi englezii ne-au spus că e opţional”, a spus Rădoi.

Printre primele reacţii, la finalul amicalului de la Middlesbrough, a fost și ceaGigi Becali, care a fost întrebat, la Digisport, despre decizia celor 9 fotbalişti din echipa de start a României de a sta în genunchi.

”Pentru ce să îngenunchezi? Dacă în conştiinţa ta iubeşti oamenii şi nu faci discriminare, ce rost are să îngenunchezi? Sunt nişte gesturi false, făcute la ordinul sau la cererea unor asociaţii. 

Se spune de mine că sunt rasist şi fac discriminare, dar eu investesc milioane de euro în Uganda, Rwanda şi Burundi, ajut copii negri şi le plătesc şcolarizarea. Dacă ei sunt negri, eu cum să le spun? Că sunt albi? 

Eu sunt om liber şi spun cum simt. Îi iubesc, trimit foarte mulţi bani acolo, ajut copii, ajut spitalele de acolo. Cât timp a fost pandemie, am trimis mulţi bani la episcopiile din Uganda şi Rwanda. Cum să fiu rasist dacă le trimit bani? Sunt rasist dacă le spun negri?”, a declarat Gigi Becali la Digisport.


CLICK - Follow us on Google News