DNA: Gigi Becali a finanțat FCSB cu bani dintr-o despăgubire frauduloasă!

Autor:

Data:

Se pare că procurorii își doresc ca Gigi Becali să facă rocadă cu șeful galeriei echipei sale de fotbal, de-abia revenit în libertate…

Becali este acuzat de spălare de bani în dosarul terenului din Voluntari a cărui valoare ar fi fost ridicată în mod artificial și ilegal. Conform rechizitoriului, Gigi Becali ar fi mutat sumele de bani prin conturile bancare ale soției sale, Luminița, și ale nepotului Vasile Geambazi și a finanțat echipa de fotbal cu o parte din acei bani.

Dosarul are la bază o despăgubire exagerată făcută de ANRP, obținută în urma unei supraevaluări frauduloase a unui teren aflat în comuna Voluntari, pentru care unul dintre nepoții lui Becali, Vasile Geambazi, care, după ce cumpărase terenul cu "doar" 4 milioane de lei, a primit 297.630.000 de lei, aproximativ 62 de milioane de euro.

Procurorii afirmă că Becali l-ar fi folosit pe Vasile Geambazi ca interpus în această afacere, iar după ce nepotul său a primit banii de la ANRP a plimbat "bucăți" din suma totală prin diverse conturi, obiectivul său final fiind ca aceștia să ajungă la el. 

În majoritatea transferurilor s-au utilizat conturi intermediare, inclusiv pe al soției sale, Luminița, și nu au fost efectuate direct de la Geambazi către Becali, tocmai ca să ascundă planul inițial, care îl avea pe Gigi titular al despăgubirii, nu pe nepotul lui.

Într-un capitol din rechizitoriu e menționat: "în perioada octombrie 2018-noiembrie 2019 a folosit sume din conturile alimentate cu despăgubirea supraevaluată fraudulos pentru a transfera capital cu titlul de împrumut asociat către societăți comerciale pe care le deținea: ARCOM, FCSB, Uzina Mecanică Drăgășani, Imunomedica Provita, Cellcon Invest".

"Nepotul meu a obținut despăgubiri de o sută de milioane de euro. Dar l-am chemat la pușcărie și i-am spus: «Vasi, și așa avem destui bani. Renunță la 45 de milioane în favoarea ANRP». I-am făcut cadou statului român 45 de milioane de euro! Iar restul banilor s-au dus pe donații pe la biserici și pe la spitale, nu mi-a transferat mie nimic", s-a apărat Gigi Becali, într-o intervenție prin telefon la România TV.

"În perioada în care spun ei că am spălat banii, eu eram în pușcărie. Familia mea, pe numele nepotului Vasi, a obținut o despăgubire de la statul român printr-o hotărâre judecătorească a Curții de Apel, rămasă definitivă la Înalta Curte de Casație și Justiție. După cinci ani vine acest procuror și susține că evaluarea aia a fost frauduloasă!", a mai spus Gigi Becali.

Leave a Comment