Un sătean a scos din pământ conducta de canalizare a unei localități cu peste 5.000 de locuitori

Un sătean a scos din pământ conducta de canalizare a unei localități cu peste 5.000 de locuitori

După ce s-a judecat timp de șapte ani cu Primăria, un localnic din comuna Dragotești, județul Gorj, și-a suflecat mânecile și s-a pus pe treabă scoțând din pământ conducta de canalizare ce deservește localitatea Mătăsari și care traversează terenul gospodăriei sale.

”Au băgat conducta cu forța. Nu m-au întrebat dacă sunt de acord. M-am apucat eu singur să sap. Știu că este greu, dar am ordin de la domnul executor și trebuie pus în aplicare“, spune Claudiu Pasăre.

A dat primăria în judecată pentru despăgubiri și a câștigat

Inițial, pentru conducta care-i traversează terenul, el a cerut despăgubiri în valoare de 100.000 de lei, dar după ce Primăria Mătăsari a refuzat, a dat în judecată instituția și a câștigat procesul.

Cum omul a obținut și titlu de executare silită pentru a scoate conducta din pământ, s-a pus pe treabă, joi, 11 aprilie 2024, cu uneltele din gospodărie.

Până la urmă, un buldoexcavator al primăriei a venit și a scos conducta din pământ, acum fiind funțională doar vechea conductă de canalizare a localității.

Claudiu Pasăre afirmă că cere acum despăgubiri de 500.000 de lei.

”Am cerut înainte un miliard, acum vreau cinci miliarde şi două mii de euro chirie lunară ca să funcţioneze canalizarea cea nouă. Sunt 18 metri lăţime ori 2 adâncime pe doi metri, ăia sunt, 389 de metri pătraţi“, a spus Claudiu Pasăre pentru Observator News.

Noua canalizare, investiție în valoare de un milion de euro

Viceprimarul localității Mătăsari, Dorin Ionescu, recunoaște că este o pagubă, mai ales că noua rețea de canalizare a costat un milion de euro: „Rețeaua veche de canalizare este din timpul lui Ceaușescu. Este funcțională și s-a făcut o revizie la stație. Este o pagubă. Fiecare poate să ceară cât dorește. Deocamdată nu se pot acorda despăgubiri fără o hotărâre definitivă“.

Urmăriți-ne pe Google News - 3DOTS Stories