3dots.ro

Motivul pentru care directoarea Bibliotecii Județene din Gorj și-a luat viața

Motivul pentru care directoarea Bibliotecii Județene din Gorj și-a luat viața

Olimpia Bratu, directorul Bibliotecii Județene ”Christian Tell“, a fost găsit fără viață, în seara de marți, 28 februarie, în biroul instituției unde lucra.

Într-o postare făcută pe contul său de Facebook , jurnalistul Narcis Daju a precizat care erau problemele care o măcinau pe femeie.

”Doamna Olimpia Bratu organiza, vara, niște acțiuni minunate pentru copii, în Parcul Brâncuși. Sute de părinți și bunici își duceau copiii la activitățile Bibliotecii Județene ”Christian Tell”.

Astă-vară, în iulie, în timpul unei astfel de acțiuni, o creangă uscată a căzut peste un copil, provocându-i o fractură la un braț.

S-a deschis un dosar penal. În plus, părinții copilului au chemat în judecată Biblioteca, Primăria Târgu Jiu și Edilitara, cerând daune morale.

Ieri a fost ultimul termen de judecată, și s-a dispus amânarea pronunțării, pentru data de 06.03.2023.

Apropiații doamnei Olimpia Bratu spun că era foarte afectată de dosarul penal și de litigiul civil.

Astăzi, directoarea Bibliotecii Județene ”Christian Tell” și-a pus capăt zilelor, chiar în biroul ei de director, și a lăsat un bilet în care a scris că aceasta e pedeapsa ei pentru incidentul cu copilul, din parc”, scrie jurnalistul.

Vestea decesului Olimpiei Bratu a șocat lumea culturală din județul Gorj, mai ales că aceasta a avut un rol important în activitatea din acest domeniu.

În timpul mandatului său, biblioteca a fost modernizată și extinsă, iar acesta a devenit principalul loc de desfășurare a evenimentelor culturale.

Soțul acesteia este directorul Școlii Populare de Artă Târgu Jiu, iar fiul său este un elev genial, fiind declarat cel mai bun participant al României din toate timpurile la Olimpiada Internațională de Lingvistică.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs