Mama unui băiețel izolat de educatoare de ceilalţi copii: «Înțeleg faptul că totul e despre bani. Dar e doar un copil…»

Autor:

Data:

O mamă a simțit nevoia să se descarce pe Facebook, după ce a aflat de modul în care educatoarele se comportă cu băiețelul ei de 2 ani, culmea, într-o grădiniță privată din sectorul 6 din București.

Femeia explică prin ce trece fiul ei, care are și o mică problemă de sănătate. Este un copil hiperactiv și are strabism, iar educatoarele au decis să îl țină blocat la o măsuță pentru că ar mușca alți copii.

”Am crezut că poate sunt o mamă panicată. Am crezut că fiind primul meu copil, exagerez. Am crezut că "defectul meu" e atât de defect încât nu merită să stea în preajma celorlalți copii.

Are doi ani și 3 luni, aproape. Și da, "teribila vârstă de 2 ani" nu l-a ocolit. Frustrări, tantrumuri, tăvăleli, mușcături, plânset. Este un copil hiperactiv, dar inteligent. Spune tot ce vrea, tot ce nu vrea.

De două seri tot repetă "nu ieșim, nu ieșim", "stai la masă, nu ieși", "stai la locul tău". Am crezut că sunt doar cuvinte. Ei bine, nu. Puse cap la cap, copilul meu de fapt, îmi transmitea lucruri.

Copilul era efectiv pus la măsuță și ieșirea îi era blocată, astfel încât să nu poată ieși de acolo. Argument: "ne este drag Patrick, dar nu am avut de ales, să nu cumva să muște copiii". Păi eu să fiu în locul lui, i-aș mușca de cum i-aș prinde, dacă m-ai ține izolat.

Privirea lui, cu tot cu strabismul aferent pe care urmează să-l operăm, în toate pozele astea, spune totul. Într-una din poze se uită cu jind la copii. Probabil oamenii ăștia au impresia că nu am trecut prin suficiente momente dificile, mai trebuia adăugat ceva, de ce să fim liniștiți? De ce să fim "oameni"?

Înțeleg ideea de business, înțeleg faptul că totul e despre bani. Dar e doar un copil…” a scris mama, revoltată, pe Facebook

Leave a Comment