Timișoara. Tânără însărcinată, decedată de COVID. A mers la spital de la primele simptome

O tânără în vârstă de 32 de ani, însărcinată în luna a cincea, a decedat după ce s-a infectat cu noul coronavirus. Tânăra aştepta primul ei copil şi era internată de o săptămână la secţia ATI de la Maternitatea Bega din Timişoara.

Gravida a mers la spital imediat cum a început să se simtă rău. Ea a mers la Maternitatea Bega, spital suport COVID pentru femeile însărcinate și proaspetele mame. A fost internata direct la Terapie Intensivă întrucât starea ei s-a deteriorat cu repeziciune.

Medicii spun că tânăra a dezvoltat o formă a bolii de o agresivitate cum nu au mai întâlnit.

”Am avut o gravidă 32 de ani, COVID pozitiv, cu sarcină de 18 saptamani, cu o formă gravă, foarte gravă, așa a venit. Din păcate, cu toate eforturile depuse și cu toate tratamentele, în cursul zilei de ieri a fost intubată și în cursul după amiezii a făcut stop cardio-respirator neresuscitabil.

A stat internată la noi mai mult de o săptămână, a stat numai în Terapie, numai cu oxigen, numai cu mască, a avut o afectare incredibilă a plămânilor, 70 % afectare pulmonară pe tomograf.

Nu a venit prea târziu, dar sunt forme de o agresivitate nemaîntâlnită până acum.”, a declarat medicul Marius Craina, șeful Maternitatii Bega din Timișoara, potrivit opiniatimisoarei.ro.

”Din păcate gravida s-a prezentat cu simptomatologie severă cu SARS-CoV-2, cu insuficiență severă respiratorie, dispnee, saturație oxigen 70%. A fost consultată obstetrical și am decis internarea la ATI, unde a început investigarea medicală și CT care au arătat afectare pulmonară de peste 30%. 

A fost monitorizată în permanență, din păcate evoluția nu a fost favorabilă, cu stare de agravare, ieri dimineață saturația a scăzut la 70%, a fost intubată, iar la ora 18 a suferit stop cardio- respirator.

Avea o boală cu transmitere genetică și sarcina este contraindicată, mai ales dacă are simptomatologie gravă.

COVID-ul este extrem de periculos pentru gravide, în ultimele săptămâni am avut multe gravide internate, este de o virulență pe care nu am intâlnit-o anul trecut” a adăugat managerul, la Antena 3.

La inceputul saptamanii, la Maternitatea Bega erau internate 14 gravide infectate cu COVID 19, dintre care 3 in stare gravă, internate la Terapie Intensivă.