Drama din Grecia relatată de românul care şi-a văzut soţia şi copilul striviţi de acoperişul unui restaurant

13 Iul 2019 | scris de Monica Pavelescu

Drama prin care a trecut o familie din Cluj în timpul furtunii care a avut loc în urmă cu câteva zile în Grecia a fost relatată unui reporter Antena 3 de bărbatul care şi-a văzut soţia şi fiul striviţi sub acoperişul unui restaurant.

Drama din Grecia relatată de românul care şi-a văzut soţia şi copilul striviţi de acoperişul unui restaurant

Reporterul Antena 3 Oana Iancu a reuşit să să stea de vorbă cu bărbatul care şi-a pierdut fiul şi soţia în furtuna care a avut loc zilele trecute în Grecia. 

”Am stat de vorbă cu dânsul, mi-a mulţumit, a refuzat să stea de vorbă cu presa. În această seară a dat declaraţii şocante autorităţilor de aici. Cred că este sedat în aceste momente, pentru că altfel nu cred că ar fi putut supravieţui.
 
Nu-şi aminteşte foarte mare lucru. A căzut acoperişul, sub greutatea celor trei copaci şi peste el. Omul s-a putut ridica, a auzit ţipătul copilului de afară, care era undeva mai departe de el şi de soţie. A văzut-o pe soţie sub acoperiş, dar auzindu-l pe copil, a ales să meargă la el să-l ajute. A mers acolo unde a auzit strigătul de ajutor.
 
Împreună cu ei erau naşii lor, iar naşul l-a ajutat să-l scoată pe copil de sub acoperiş. O femeie l-a dus pe copil undeva la adăpost, în restaurant, şi preţ de câteva minute a încercat să-l resusciteze pentru că cel mic a înghiţit foarte multă apă", a relatat Oana Iancu, pentru Antena 3.

O ambulanţă l-a dus pe băiat la spital, iar bătbatul a încercat să-şi salveze şi soţia.

”A putut doar să pună mâna pe ea şi atât - autorităţile nu i-au mai permis să se apropie. Femeia era în viaţă la sosirea medicilor,” a mai povestit reporterul.  

”Ulterior, bărbatul a ajuns la spital, acolo unde era copilul lui. A stat câteva ore la terasă până când o ambulanţă l-a luat şi pe el. A crezut că fiul său este în viaţă, dar nu s-a întâmplat aşa, din nefericire", a mai spus Oana Iancu.