Grecia. O turistă româncă a murit, salvarea a sosit după o oră și 15 minute

Grecia. O turistă româncă a murit, salvarea a sosit după o oră și 15 minute

O turistă în vârstă de 63 de ani din România a decedat miercuri după-amiază în Halkidiki, Grecia, după ce și-a pierdut conștiența în timp ce se afla într-o tavernă din zona Ouranoupoli.

Decesul româncei atrage atenția asupra deficiențelor pe care le are Sistemului de Sănătate din Grecia, întrucât ambulanța Centrului pentru Intervenții de Urgență a avut nevoie de o oră și un sfert pentru a ajunge la fața locului, relateaza Thess Today.

Potrivit informațiilor oferite de sursa citată, femeia decedată făcea parte dintr-un grup de turiști aflați într-o croazieră.

Grupul a debarcat în portul Ouranoupoli, iar în jurul orei 14:00, femeia s-a simțit rău în timp ce se afla într-o tavernă.

Centrul pentru Intervenții de Urgență a fost anunțat imediat să trimită un echipaj la fața locului pentru acordarea primului ajutor.

Problema este că întreaga regiune Halkidiki dispune de doar cinci centre medicale, iar distanțele dintre ele sunt destul de mari.

Prin urmare, în ciuda faptului că ambulanța a pornit imediat de la Centrul Medical din Agios Nikolaos, pentru a ajunge la Ouranoupoli a avut nevoie de 1 oră și 15 minute.

Între timp, femeia a suferit un stop cardiac. Potrivit acelorași informații, echipa medicală sosită la fața locului a făcut intense eforturi de resuscitare cu ajutorul defibrilatorului ambulanței, dar, din păcate, fără succes, ora decesului fiind stabilită ora 16:00.

Urmăriți-ne pe Google News - 3DOTS Stories