Un brașovean a trimis gunoiul aruncat de un camionagiu pe DN 73, prin colet, companiei de transport

Deși drumarii strâng periodic mizeria de pe marginea șoselelor sau din parcări, nu trece mult, iar gunoaiele reapar fiind împrăștiate apoi de vânt peste tot.

Din păcate, din cauza faptului că amenzile pentru cei care aruncă gunoaie pe drumurile publice sunt prea mici sau lipsesc cu desăvârșire, nesimțiții care au acest obicei îl practică în continuare cu nonșalanță. Ba mai mult cei care se încumetă să le atragă atenția primesc injurii, amenințări și chiar și mai mult.

Brașoveanul Ionuț Drăguțu, fost consilier județean și actual administrator public al Râșnovului, a fost martorului unei astfel de întâmplări, în care un șofer de TIR care tranzita DN 73 și-a golit gunoiul din cabină în zona trecerii la nivel cu calea ferată dintre Râșnov și Cristian. 

Brașoveanul a strâns gunoiul de pe marginea drumului și s-a dus după șoferul de camion să-i atragă atenția, dar gestul său a fost întâmpinat cu șicane în trafic și înjurături. El a decis să meargă mai departe și să le facă o ”bucurie” celor de la compania de transport la care este înmatriculat camionul și le-a trimis gunoiul într-un pachet, prin curier.

”Am decis să le fac un cadou celor de la compania de transport, fiindcă poate așa reușim să schimbăm mentalități și să îi motivăm și pe alții să ia atitudine. Am sunat și la 112 , când s-a întâmplat incidentul, doar ca mare lucru nu am rezolvat, mi-au zis să merg să fac reclamație și să atașez dovezile. Nu mă interesa să-l sancționeze pentru șicanearea din trafic, dar măcar pentru că a aruncat gunoiul pe marginea drumului”, a explicat Ionuț Drăguțu pentru bizbrasov.ro.