3dots.ro

Fost colaborator al Operei din Viena, guru al unei secte din Ardeal. Racola studente și eleve și le promitea că vor atinge un nivel spiritual superior prin orgii

Fost colaborator al Operei din Viena, guru al unei secte din Ardeal. Racola studente și eleve și le promitea că vor atinge un nivel spiritual superior prin orgii

Fost profesor de teatru, muzician, coregraf, fost colaborator al Operei din Viena, Sebastian Eusebiu Aposotolache, în vârstă de 66 de ani, din Ocna Mureș, se ascunde de aproape un an de autoritățile naționale, dar și internaționale.

Bărbatul a fost condamnat la 9 ani de închisoare cu executare pentru trafic de persoane, trafic de minori și act sexual cu un minor în formă continuată.

Aposotolache a format o sectă numită ”Cercul”, în care timp de aproape zece ani, a racolat studente de la Facultatea de Arte din Târgu Mureș, dar și eleve de liceu. Le spunea că prin orgii sexuale, ritualuri în miez de noapte, obediență pot atinge un nivel spiritual superior lumii actuale.

Bazele grupării au fost puse în anul 2008, iar procurorii DIICOT au făcut primele cercetări în acest caz începând din 2016.

Bărbatul se folosea de sectă pentru a-și satisface fanteziile sexuale. În demersul său, el era ajutat de o fostă angajată a Facultății de Arte din Târgu Mureș, care racola studente pentru grupare.

Nușa Kelemen, angajata de la facultate, și-a introdus fiica în sectă, încă de la vârsta de 12 ani, fetița fiind exploatată sexual de guru Sebastian, până la maturitate.

Fata a devenit atât de îndoctrinată, încât în timpul liceului și-a convins mai multe prietene să ia parte la orgiile sexuale din ”casa luminată” cum era numită locuința în care secta își avea sediul principal.

La rândul ei, și Nușa Kelemen a dispărut fără urmă după ce pedeapsa pe care a primit-o a rămas definitivă.

Cum racola fetele Nușa Kelemen, ce le promitea
Nușa Kelemen observa fetele mai timide sau cu o situație precară și se împrietenea cu ele, în timp fetele făceau destăinuiri despre viața lor privată, probleme, sau dorințe.

Nușa le vorbea despre un guru, care pune în practică filosofia lui Osho, într-un grup de meditație numit ”Cercul”.

Fetele făceau cunoștință cu Apostolache, care le vorbea despre filosofie, viața, meditație, dar la un moment dat, le vorbea fetelor chiar despre ele.

Nușa îi spunea lui Eusebiu tot despre fete, iar acesta se folosea de informații în timpul discuțiilor cu tinerele, spunându-le că știe secretele lor de la o ființa paranormală, legată de divinitate, ființă pe care o numea Cehov.

Ritualuri ciudate în miez de noapte, cu biblii și lumânări aprinse
”Odată ce deveneau interesate, erau instruite să citească Biblia și zilnic, la ora 12 noaptea, să aprindă o lumânare și să se roage spunând de trei ori rugăciunea Tatăl nostru, dezbrăcate complet, apoi să se masturbeze pentru a avea orgasm.

În acest răstimp, intervenea Apostolache, telefonic sau prin intermediul inculpatei și le felicita pentru performanța de a avea orgasme repetate.

Odată ce acestea treceau prin această etapă a inițierii, erau duse în diverse locații unde se afla și Postolache, numite sfinte, de exemplu casa sfântă din localitatea Eremitu”, se arată în motivarea Curții de Apel Târgu Mureș.

Ce se întâmpla la ”casa sfântă din Eremiu”
Una dintre victimele a declarat în fața anchetatorilor ce se întâmpla la casa din Eremitu.

”La finele anului 2014, una dintre fete s-a mutat la Eremitu fiind familiarizată cu învățăturile profetului Osho și obligată să participe la ritualurile zilnice care începeau cu un duș, apoi aprinderea unei lumânări la ora 24.

Urma dezbrăcarea și introducerea în vagin a unui fir cu pietre semiprețioase pentru a le purifica.

Toate femeile participante se supuneau acestui ritual, la solicitarea inculpatului, apoi se rugau în gând Tatăl nostru în ordinea stabilită tot de inculpat, se ridicau în ordinea în care s-au rugat și îl sărutau pe inculpat, iar după acel sărut, acesta lua paharul și după ce divinitatea îi spunea să dea viață, începea ritualul sexual care consta în sex în grup, inculpatul întreținând relații intime cu fiecare femeie, până la orgasm, în aceeași ordine în care s-au rugat.

După ce termina, le cerea acestora să întrețină acte de lesbianism, să se satisfacă una pe cealaltă în timp ce el le privea și se masturba”, se mai arată în motivarea instanței.

Fiica Nușei Kelemen racola eleve de liceu
Printre victimele gurului din Alba a căzut și o fată, elevă de liceu, prietenă cu fiica Nușei Kelemen.

Eleva de liceu a spus că a mers de trei ori la casa din Eremitu și că de două ori, guru i-a propus să întrețină relații sexuale, dar acesta a refuzat. Însă, de față cu ea, Sebastian a întreținut relații sexuale cu prietena sa, scrie alba24.ro.

Condamnări
Apostolache a primit 9 ani de închisoare cu executare. Nușa Kelemen care racola fetele a primit și ea 8 ani de închisoare cu executare, iar Marta Papai, care se ocupa de fete în ”casa sfântă” a fost condamnată la șapte ani și nouă luni de închisoare.

Cei doi inculpați, Nușa și Sebastian au dispărut înainte ca sentința la Curtea de Apel Târgu Mureș să devină definitivă.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU