3dots.ro

România nu are bani pentru a trimite sportivii la Olimpiada de la Paris

România nu are bani pentru a trimite sportivii la Olimpiada de la Paris

Din articol:

Guvernul a aprobat recent o Ordonanță de Urgență prin o parte din banii pe care Loteria Română îi va încasa în urma lansării unui loz special vor merge la Comitetul Olimpic și Sportiv Român pentru finanțarea delegației române de la Jocurile de vară de la Paris, pentru că ”nu există fonduri suficiente”, după cum recunoaște Executivul.

Loteria Română va lansa lozul ”Team Romania”, care va costa 5 lei. În total, vor fi emise un milion de lozuri, iar 30% din încasări vor merge la COSR. Concret, dacă toate cele un milion de lozuri vor fi vândute, COSR va încasa 1,5 milioane de lei, adică aproximativ 300.000 de euro.

Guvernul explică în OUG-ul din 23 aprilie 2024 că acest demers este necesar pentru că nu sunt bani pentru a finanța sportivii la Olimpiada de la Paris.

”Având în vedere că nu există fonduri suficiente în vederea asigurării finanțării participării României la a XXXIII a ediție a Jocurilor Olimpice de vară – Paris 2024 și ținând cont de intervalul temporal necesar derulării activităților aferente participării și în scopul eliminării oricărui risc de neparticipare cu consecința prejudicierii imagini României în plan internațional” se arată în document.

Guvernul a precizat că participarea României la Olimpiada de vară de la Paris ”presupune efectuarea unor activități pentru care sunt necesare fonduri”, iar lipsa acestor bani ”poate pune în pericol participarea României”.

Până în prezent, la Olimpiada de la Paris s-au calificat 81 de sportivi, la 12 sporturi.

A 33-a ediție a Jocurilor Olimpice de Vară va avea loc în Franța, la Paris, între 26 iulie și 11 august.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs