Gică Hagi: Voi vorbiți despre bani, eu, nu! Eu m-am născut să fiu bogat!

03 Iul 2019 | scris de Monica Pavelescu

Gică Hagi nu e un om care să mângâie artistic cuvintele, a făcut-o cu mingea, pe terenul de fotbal, genial, încântând suporterii din întreaga lume, câștigând admirația și respectul lor.

Gică Hagi: Voi vorbiți despre bani, eu, nu! Eu m-am născut să fiu bogat!

Gică Hagi are idei, teribil de bune, având în vedere rezultatele echipei de tineret U21 la recentul campionat european, marea majoritate a jucătorilor care au reușit să renască gustul victoriei printre români fiind formată la echipa pe care a construit-o din dragostea sa pentru fotbal, organizată după chipul și asemănarea sa ca jucător și om, totul plecând de la muncă, de la dorința de a te autodepăși, de a face performanță.

Și dacă e să vorbim de ideile lui Hagi, să le menționăm aici pe cele exprimate într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor.

S-a mai spus ”Hagi și-a riscat toată averea în fotbal”. E o exagerare? N-a fost chiar toată averea?

Pentru voi ce înseamnă avere?

Cum ce înseamnă? Bani!

Vorbiți voi despre bani, eu, nu! Eu m-am născut să fiu bogat! Fac ce-mi place, asta mă face bogat. Dacă mâine vreau să plec undeva ca antrenor o să fiu plătit foarte bine. Am o meserie, nu am riscat niciodată nimic, doar am făcut lucrurile din plăcere. Asta a fost calea mea, să ajung la Ovidiu, pe câmp, să fac totul de la zero. Ăsta e destinul meu, Dumnezeu m-a dus pe direcția asta. Cel mai bun lucru pe care l-am văzut după ce m-am lăsat de jucat fotbal a fost să investesc în copii. 

Mai e posibil să plecați de la Viitorul ca să antrenați o echipă din străinătate

De ce? Nu vreau și eu să devin cel mai bun din Europa, din lume? Poate, la un moment dat, clubul o să se descurce singur, nu va mai avea nevoie de mine. L-am construit așa cum a construit Santiago Bernabeu, că am mai citit și eu cărți... M-ați întrebat despre bani. De ce vă agitați atât de tare, dacă toți suntem trecători? Într-o zi n-o să mai fiu și o să las mulți copii care vor juca fotbal și mă vor pomeni. Asta contează, numele! Banul e ochiul dracului, înseamnă doar interese! (...)

____________________

Vom avea măcar o echipă în grupele Europa League?

Dacă nu vom ajunge la bugete mai mari, o să fie greu. 

Care să fie sursele de finanțare pentru bugete mai mari?

E simplu: aceleași surse ca până acum. Suma de la televiziuni e foarte bună, mai departe trebuie să ne orientăm ca englezii, ca francezii: suporteri, sponsori, acționari. Ne trebuie infrastructura, să renovăm stadioanele ca să vină suporterii înapoi. Și trebuie angrenate multinaționalele care fac miliarde în România! În Vest văd concurență cine să fie pe pieptul fotbaliștilor! La noi de ce nu se poate? Nu suntem și noi privați? Nu s-a dus comunismul în '90? Ne trebuie „incomingul” de la suporteri! Pentru asta e nevoie de stadioane. Primăriile și Consiliile Județene sunt obligate să renoveze infrastructura, că d-aia încasează taxe! Stadioane, școli, spitale. Ce ține de latura socială nu e renovat, d-aia suntem triști, pare totul gri, urât.

Ce-i aparține statului nu e modernizat, despre asta e vorba, nu?

Dacă vrem să fim fericiți, să trăim bine, trebuie să investim în școli, în spitale și în stadioane! Eu, dacă aș concura vreodată ca să fiu președintele țării, aș promite că investesc în aceste trei segmente sociale, ăsta ar fi programul meu electoral. România e bogată, are creștere economică, străinii care vin la noi în țară trăiesc de... Super, era să zic în spaniolă, „de maravilla”. Nu mai avem teatre, spitale, școli, terenuri de sport! Va fi bine, dar fiindcă atâția ani n-am făcut nimic, ne va costa un timp, trebuie să avem răbdare. 


CLICK - Follow us on Google News