«De ce ați vaccinat-o pe Simona Halep cu Pfizer, iar pe profesori cu Astra Zeneca?». Explicația medicului Valeriu Gheorghiță

20 Mar 2021 | scris de Monica Nistor

Invitat la Digi24, medicul militar Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, a primit o întrebare referitoare la modul în care s-au distribuit vaccinurile populației.

«De ce ați vaccinat-o pe Simona Halep cu Pfizer, iar pe profesori cu Astra Zeneca?». Explicația medicului Valeriu Gheorghiță

Un profesor a trimis un mesaj în timpul emisiunii spunndu-i lui Valeriu Gheorghiță că s-a vaccinat în același centru cu Simona Halep, dar că spre deosebire de jucătoare, care s-a vaccinat cu Pfizer, el a primit un vaccin de la AstraZeneca.

”De ce profesorii au primit vaccinul AstraZeneca, iar Simona Halep s-a vaccinat cu Pfizer?”, a fost întrebarea adresată lui Valeriu Gheorghiță.

Medicul militar a explicat decizia luată în cazul dublei campioane de Grand Slam 

”La Simona Halep nu a fost o excepție. Am făcut o schemă necesară pentru o campioană a României. Ne-a comunicat că are concursuri și că avea nevoie de cea mai scurtă perioadă între prima doză de vaccin și rapel, iar cu Pfizer sunt doar trei săptămâni”, a spus Valeriu Gheorghiță potrivit Libertatea.

Simona Halep a plecat în SUA pentru a jucat la turneul de la Miami și a primit și a doua doză de vaccin anti COVID-19, cu două zile mai devreme decât era prevăzut. 

”Sunt foarte liniştită după ce am făcut vaccinul şi rapelul. Am şi făcut virusul, aşa că mă simt mai confortabil decât în august şi de aceea mă duc în America.

N-am avut nicio reacţie, zero, m-am bucurat, pentru că am fost un pic cu emoţii înainte. Dar n-am simţit nimic. L-am făcut mai devreme cu două zile, am întrebat dacă există un risc. Mi-au spus că nu, că poate fi făcut între 19 şi 21 de zile şi l-am făcut”, a declarat Halep la plecarea spre SUA.


CLICK - Follow us on Google News