3dots.ro

A fost identificată persoana care a manipulat, accidental, medicamentul din cauza căreia Simona Halep a fost depistată pozitiv

A fost identificată persoana care a manipulat, accidental, medicamentul din cauza căreia Simona Halep a fost depistată pozitiv

Simona Halep și avocații săi pregătesc intens apărarea în cazul de dopaj care i-a afectat cariera sportivei, după ce a fost testată pozitiv  la US Open 2022. 

Conform Prosport, strategia de apărare a Simonei Halep oferă perspective optimiste, existând speranțe că procesul de dopaj ar putea avea, până la urmă, un rezultat favorabil.

Cea mai recentă informație relevă faptul că a există și a fost identificată persoana care a manipulat, accidental, medicamentul din cauza căreia Simona Halep a fost depistată dopată.

”O altă persoană a recunoscut că nu știa sau nu bănuia și nu ar fi putut, în mod rezonabil, să știe sau să bănuiască deloc că a manipulat, involuntar, produse contaminate cu «Evrenzo» (a cărui substanță activă este Roxadustat) ingerate de Simona Halep, în contradicție cu dovezile de mare precauție ale sportivei”.

Aceasta este baza demonstrației prin care avocații români și francezi ai lui Halep prin care doresc să probeze nevinovăția sportivei prin probe, teste, analize și documente furnizate de cea mai cunoscută agenție cu servicii de laborator din Franța, conectată la Institut des Sciennces du Sport-Sante/Laboratoire de Biologie de l’Exercice pour la Performance et la Sante (LBEPS).

Probatoriul are calitatea argumentativă de a dovedi ”lipsa vinovăției” și, în baza unei balanțe a probabilităților considerată opțiunea cea mai posibilă, perioada de suspendare a Simonei Halep să fie chiar desființată, consideră apărătorii lui Halep.

”Gradul de vinovăție sau neglijență nu este suficient de semnificativ pentru a fi determinant ca să impună vreo sancțiune Simonei Halep pentru încălcarea reglementărilor antidoping”, este solicitarea pe care avocații lui Halep au pregătit-o a fi susținută, personal, de româncă în fața panelului de trei arbitri constituit de Sports Resolutions, tribunalul independent londonez unde se va judeca acest caz.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs