Patronul societății producătoare a măştilor de protecţie: «Dacă nu se renunţă la jigniri, o să închid fabrica şi România să se descurce cum vrea ea»

28 Mar 2020 | scris de Monica Pavelescu

Cătălin Hideg, proprietarul societății SANIMED, cea care a primit de la stat contractul de 56 de milioane de lei pentru livrarea a 1,7 milioane de măşti de protecţie, a avut o intervenţie la B1TV în care a explicat motivele pentru care a participat la licitație cu o altă firmă și spune că e gata să închidă fabrica daca nu se renunță la jigniri.

Patronul societății producătoare a măştilor de protecţie: «Dacă nu se renunţă la jigniri, o să închid fabrica şi România să se descurce cum vrea ea»

”Sunt cel mai mare producător, vând cel mai mult către statul român, dar sunt cel mai sărac patron din România, pentru că nu am încasat niciun leu din ianuarie şi februarie de la acest ticălos stat. Şi nu am avut bani să îmi plătesc TVA-ul în februarie. L-am plătit parţial şi până în martie am reuşit să îl plătesc integral.

Nu am putut participa la licitaţie cu firma mea pentru că nu am avut certificatul fiscal pe zero şi în orice licitaţie publică dacă nu ai această situaţie eşti eliminat din licitaţie. Atunci am folosit o companie din grupul nostru, mai mică. Este compania directoarei mele de achiziţii, de la SANIMED, pentru că avea toate actele în regulă şi eu am mers ca ferm susţinător, nu este nimic ilegal în chestia asta”, a declarat Cătălin Hideg, la B1TV.

”Tot Guvernul României, începând de la prim-ministru, până la Ministrul Sănătăţii sau toţi oamenii pe care îi are aparatul de stat au făcut zeci de interpelări în Turcia să le dea marfă sau să îi ajute. Nu le-au dat nimic, la nimeni. Eu am avut noroc. Ar trebui să fiu lăudat, nu înjurat

Firma SANIMED a făcut eforturi inimaginabile. Preşedintele Atalay, vă jur s-a pus în genunchi în faţa minsitrului Sănătăţii în cabinet de la Ankara, şi a început să plângă, abia l-am putut ridica de acolo.

E un om care are şi probleme de sănătate şi a fost un moment extraordinar de emoţionant când i-a spus ministrului Sănătăţii: « vă rog frumos am o comunitate de peste 100.000 de turci în România sunt 36.000 de oameni de afaceri, 16.000 de companii turceşti care au nevoie de ajutorul dumneavoastră pentru că şi aceşti oameni sunt expuşi şi pot să moară la fel ca românii». Eu am fost atât de impresionat încât mi-au dat lacrimile. Aşa am reuşit să obţinem această aprobare.

Dacă am făcut ceva rău, vă rog să faceţi ce doriţi, dar riscăm să rămânem fără mască în clipa asta. Uitaţi-vă la medicii din România ce răni au pe faţă din cauza măştilor de proastă calitate care au venit de prin India, de prin China, de prin cine ştie de unde le-o fi adus”, a mai spus Hideg, potrivit sursei citate.
 
”Dacă sunt mason nu îmi este ruşine să spun asta. Sunt de 20 de ani şi nu îmi este ruşine de majoritatea prietenilor pe care i-am făcut acolo. Masonii nu sunt toţi oameni răi sau oameni care fac lucruri urâte. Eu ştiu că acolo zidim, clădim, facem lucruri.

Eu am construit şi în masonerie m-am perfecţionat. Am construit patru fabrici şi două institute de cercetări unice în Europa. Cine nu crede poate să vină să vadă la Călugăreni. Dacă nu se renunţă la jigniri, o să închid fabrica şi să se descurce România cum vrea ea”, a precizat patronul SANIMED la B1 TV.


CLICK - Follow us on Google News