A încetat din viață jurnalistul Horia Alexandrescu

20 Sep 2021 | scris de Monica Nistor

A murit Horia Alexandrescu, jurnalist, director şi fondator al unor gazete din spațiul media de după 1989. 

A încetat din viață jurnalistul Horia Alexandrescu

”Tata a plecat”, a scris Anca Alexandrescu, fiica jurnalistului, luni dimineață, pe contul de Facebook.

______________________

Horia Alexandrescu a absolvit Institutul de Educaţie Fizică şi Sport şi Facultatea de Ziaristică, din cadrul Academiei „Ştefan Gheorghiu". A debutat în presă în anul 1971 la ziarul Sportul.

Din anul 1977, a scris la Scânteia Tineretului, iar din 1989 a activat la secţia sport a Tineretului Liber.

Începând cu 1989 a fost secretar general de redacţie la Tineretul Liber, iar apoi redactor-şef adjunct la aceeaşi publicaţie. În anul 1990 a înfiinţat ”Sport Star", un ziar de sport care nu s-a bucurat de succes. 

În toamna anului 1990, alături de Adrian Sârbu şi de alţi 5 jurnalişti a fondat cotidianul Curierul Naţional, fiind totodată şi directorul general al publicaţiei.

În 1992 vinde toate acţiunile pe care le avea la Curierul Naţional, iar în 1993 părăseşte ziarul înfiinţat în 1990 şi pune bazele unui nou cotidian, Cronica Română. Părăseşte acest ziar în anul 2001 şi înfiinţează cotidianul Independent.

În 2004 a realizat şi moderat o emisiune la Televiziunea Română, ”Cafeneaua politică", emisiune premiată cu Premiul pentru jurnalism ”Pamfil Şeicaru".

În 2009, o emisiune cu acelaşi titlu, Cafeneaua Politică, a fost moderată de Horia Alexandrescu la postul de televiziune OTV.


CLICK - Follow us on Google News