Revoltă în Hunedoara. Forțele de ordine atacate cu bolovani - video

18 Apr 2020 | scris de Monica Pavelescu

Poliţiştii, jandarmii şi trupele speciale au intervenit, sâmbătă, în cartierul Micro 6 din Hunedoara, la o revoltă iscată de mai mulţi localnici nemulţumiţi că li s-a cerut să rămână în locuinţe.

Revoltă în Hunedoara. Forțele de ordine atacate cu bolovani - video

Poliţiştii, jandarmii şi trupele speciale au intervenit sâmbătă, 18 aprilie, în cartierul Micro 6 din Hunedoara, la o revoltă provocată de mai mulţi localnici nemulţumiţi că li s-a cerut să rămână în casă.

Conflictul a degenerat. Poliţiştii au folosit armamentul din dotare, iar oamenii au răspuns cu pietre aruncate spre forţele de ordine.

Cel puţin o autospecială a Poliţiei a fost avariată.

Într-una dintre imaginile publicate de localnici pe Facebook este surprins un bărbat care loveşte cu pumnii geamurile maşinii de Poliţie şi rupe oglinda acesteia. 

Într-un alt clip apar poliţiştii care sunt asaltaţi cu pietre aruncate de persoane necunoscute. Alte imagini publicate pe Facebook surprind forţe de ordine cum intră într-un apartament.

Echipajele de Poliţie se aflau în zonă pentru a verifica respectarea reglementărilor privind deplasarea în spaţiul public, în cursul stării de urgenţă:

Aceştia au identificat o persoană aflată sub influenţa băuturilor alcoolice, care a fost introdusă într-una dintre autospecialele Poliţiei, întrucât nu avea asupra sa documentele prevăzute de lege şi, mai mult decât atât, era recalcitrantă".

La faţa locului s-au deplasat mai multe echipaje de Poliţie, Jandarmerie şi luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale. Aceştia au stabilit ordinea şi siguranţa publică.

Trei dintre persoanele care au luat parte la aceste incidente au fost deja identificate şi au fost aduse la sediul Poliţiei pentru a fi audiate, cu privire la comiterea infracţiunilor de ultraj, tulburarea ordinişii şi liniştii publice şi distrugere.

Urmează să fie identificate şi celelalte persoane implicate, pentru a fi trase la răspundere”, a informat Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Hunedoara.

În aceeaşi zonă, în urmă cu câteva zile, poliţiştii au amendat un cuplu care a devenit recalcitrant după ce a fost oprit de poliţişti, în timpul unei razii. 


CLICK - Follow us on Google News