Iași. Medicii au reatașat piciorul unui băiat lovit de tren în timp ce asculta muzică în căști. Operația a durat 13 ore

Medicii de la Spitalul Sfânta Maria din Iași au reușit să replanteze piciorul băiatului lovit ieri de un tren în Vatra Dornei.

Echipa de medici care a realizat operația, care a durat 13 ore, este aceeași  care a reușit replantarea mâinilor Alexiei, adolescenta rănită grav într-un accident în Pașcani în luna decembrie.

Martorii povestesc faptul că băiatul asculta muzică în căști și era atent la telefon în momentul în care a fost lovit de tren. Cel mai probabil a fost vorba despre un moment de neatenție.

El a fost adus la spital în stare critică, în șoc traumatic și hemoragic, după ce a fost lovit de tren. A fost dus mai întâi la UPU de la Spitalul din Vatra Dornei, unde a fost stabilizat, iar de acolo a fost preluat de un elicopter SMURD și transferat la Iași.

A fost consultat la Spitalul pentru copii Sfânta Maria, apoi a fost trimis pentru investigații suplimentare la Spitalul de Neoruchirurgie, deoarece a suferit și un traumatism cranio cerebral sever.

De îndată ce s-a întors la Spitalul Sfânta Maria, iar medicii au avut toate datele privind starea lui de sănătate, l-au băgat în sala de operații.

Medicii au intrat în sala de operație ieri la ora 14 și au ieșit la 3 dimineața.

În urma acestei operații complexe, medicii au reușit replantarea piciorului stâng al băiatului, care fusese retezat după impactul cu trenul.

Din păcate, starea adolescentului de 15 ani este critică, el fiind internat la terapie intensivă, unde este sub supraveghere medicală.