3dots.ro

ICR Londra, spectacol cu manele de 1 Martie – video

ICR Londra, spectacol cu manele de 1 Martie – video

Un eveniment organizat pentru românii din diaspora de Institutul Cultural Român din Londra cu ocazia zilei de 1 Martie  s-a făcut remarcat prin programul ales.

Pe parcursul evenimentului, invitații au fost surprinși de două momente, fiind vorba despre o manea cântată la violoncel și despre un cântec din folclorul româneasc, interpretat chiar de către șefa ICR Londra, Catinca Maria Nistor.

Cum Catincăi Nistor îi lipsește clar calitatea necesară abordării unei piese precum „Mociriţă cu trifoi”,  interpretarea sa a părut mai degrabă potrivită unui karaoke, nu uneia care să reprezinte cultura română în lume.

„Piesa era cumva trecută în program, dar nu era trecut și că va cânta directorul ICR Londra”, a spus Cristian Stîncatu, reprezentant al unui ONG al românilor din UK.

Cel de-al doilea moment a fost produs de violoncelistul Andrei Cavassi, care, pe lângă  lucrări clasice semnate de Bach și melodiile compuse de Gheorghe Zamfir, și-a încântat o parte din audiență și cu o manea celebră.

Românii din Londra sunt tot mai nemulțumiți de activitatea ICR, mai ales că, anul acesta, instituția nu a organizat niciun eveniment de Ziua lui Constantin Brâncuşi sau de Ziua Culturii.

„ICR în trecut era foarte activ şi pentru noi, pentru comunitate, contează foarte mult pentru că ICR e practic singurul instrument de promovare a imaginii României.

În ultima perioadă, e din ce în ce mai rău, iar asta a culminat parcă cu tot ceea ce s-a întâmplat aseară şi ceea ce sperăm noi să nu mai vedem niciodată”, a mai adăugat Cristian Stîncatu, potrivit observatornews.ro.

Șefa ICR, obligată să se mute din apartamentul de lux
Catinca Nistor, șefa ICR Londra, a devenit cunoscută după ce a refuzat să locuiască în chiria oferită de instituția pe care o conduce și a insistat să se mute într-un apartament de lux, pentru care statul a plătit lunar, din bani publici, suma de 6.500 de lire.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs