Ilie Năstase, scos de Ciprian Marica din fundația care-i poartă numele

Ciprian Marica a solicitat în instanță, prin modificarea actului constitutiv, ca Ilie Năstase să nu mai facă din proiectul Fundației Ilie Năstase, cea care administrează Baza Voința, informează Prosport.

Ciprian Marica a formulat o acțiune încă din luna mai la Judecătoria Sectorului 1 din Capitală. După trei înfățișări, la termenul din 6 septembrie, instanța a respins scoaterea lui Ilie Năstase din fundație.

Marica n-a abandonat însă planul și s-a îndreptat la aceași Judecătorie cu încă o acțiune. De data aceasta, pe 7 octombrie, cererea formulată de Ciprian Marica a fost admisă, așa încât Ilie Năstase a fost șters din Fundația care îi poartă numele.

În locul emblematicului tenismen, Marica i-a introdus în Fundație, prin modificarea actului constitutiv, pe tatăl și unchiul său.

Totul a pornit, susțin surse citate de Prosport, de la o serie de neînțelegeri financiare, iar relațiile dintre cei doi s-au răcit, așa încât cei doi nici nu-și mai vorbesc.

”Am avut mai multe discuții cu Ilie Năstase, dar niciodată în contradictoriu. Nu m-aș certa cu el pentru nimic în lume. Îl respect, e finul meu, dacă e vreo neînțelegere o rezolv cu el amical.

Nu există un conflict și nu ar putea exista pentru că eu aș ceda întotdeauna”, a încercat Ciprian Marica să ascundă un posibil conflict cu Ilie Năstase, atunci când a fost întrebat la Digi Sport.

Miza excluderii lui Ilie Năstase: terenuri de 50 milioane de euro
”I-am închiriat terenurile de fotbal de la Voința lui Ciprian Marica, care vrea să facă academie de fotbal acolo. Fostul teren de iarbă îl va face cu suprafață sintetică, iar cel de zgură va fi recondiționat. L-am luat pe domnul Marica să facă fotbal și gradiniță, o facem împreună.

Vrem să facem și o gradiniță sportivă olimpică, pentru că am văzut că Guvernul are niște proiecte. O să facem și o gradiniță”, dezvăluia Ilie Năstase pentru sport.ro, la începutul anului trecut.

Terenurile pe care Ciprian Marica ar încerca să pună mâna, prin excluderea din Fundație a lui Ilie Năstase, au fost atribuite fostului mare campion prin două decizii de Guvern.

Deciziile au fost semnate de către foștii prim-miniștri Radu Vasile și, ulterior, Călin Popescu Tăriceanu. Pe piața imobiliară aceste terenuri ar valora aproximativ 50.000.000 de euro.

Inițial, Ilie Năstase intenționa să se asocieze acolo cu un fond de investiții și să creeze o academie de tenis și o sală de sport modernă.

Reacția lui Ilie Năstase: ”Stau cu soția mea și nu ne vine să credem ce se întâmplă”
Ilie Năstase s-a declarat șocat de ”manevra” lui Marica și îl amenință pe acesta cu plângeri penale. 

”Am și probleme cu inima, am bypass, nu mă simt prea bine… L-a băgat pe taică-său în Fundația mea, imediat ce m-a scos pe mine! Și pe unchiul lui l-a introdus, nu-mi vine să cred.

Nu am ce să discut cu el, o să discute avocatul. Stau cu soția mea și nu ne vine să credem ce se întâmplă” a declarat Ilie Năstase pentru ProSport.

Fostul tenismen a vrut să lămurească toate lucrurile: ”El (Ciprian Marica – N.R.) nu are cum să fie nașul meu pentru că el nu e căsătorit!

Incredibilă lovitură. O să mă duc la poliție, la procuratură, unde va fi nevoie. Eu am vrut să fac lucruri bune și acum am fost izgonit. M-a pus să semnezi niște procuri,niște acte și m-a păcălit”.

Ciprian Marica, despre acuzațiile lui Ilie Năstase: ”Dacă are o problemă de încredere, o discut eu cu el”
Întrebat despre acuzațiile care i-au fost aduse de Ilie Năstase, Ciprian Marica s-a declarat uluit.

”Nu îmi vine să cred. Am fost la restaurant cu el și cu soția lui chiar ieri (joi – N.R.) și totul era în regulă. Nu știu ce s-a întâmplat de ieri până azi. Acesta este un articol instrumentat, documentat, nu înțeleg cum s-a ajuns aici.

Dacă l-am scos din Fundație? Dar ce, ești procuror? Asta e o întrebare de procuror! Dacă are o problemă de încredere, o discut eu cu el, nu cu presa. Dacă există o neînțelegere financiară între noi este strict problema noastră.

O să discut și eu cu Ilie să văd de ce a declarat ce a declarat, pentru că îți spun sincer că tot nu îmi vine să cred. De la niște cuvinte se face un mare scandal și chiar nu e cazul între noi”, a spus Marica.