Natura chinuită de gunoaiele oamenilor! Un pui hrănit cu un chiștoc de țigară

02 Iul 2019 | scris de Anita Raicu

Karen Mason, un fotograf de natură, a suprins o imagine cu un forfecar negru care-i dă să mănânce puiului său un filtru de ţigară, pe o plajă din Florida, Statele Unite. Ea a lansat un îndemn de responsabilizare: "Dacă fumaţi, nu vă lăsaţi chiştoacele în urmă!“.

Natura chinuită de gunoaiele oamenilor! Un pui hrănit cu un chiștoc de țigară

Societatea Regală pentru Protecţia Păsărilor din Marea Britanie a comentat imaginea, spunând că natura se chinuie să se adapteze gunoaielor lăsate în urmă de oameni.

”Multe păsări sunt curioase în legătură cu lucrurile pe care le aruncăm cu atâta uşurinţă şi deseori le cercetează pentru a afla dacă e vorba de hrană sau nu. Din păcate, acest părinte a decis că chiştocul de ţigară este ceva ce poate fi oferit drept mâncare puiului“, a declarat un purtător de cuvânt al Societăţii Regale pentru Protecţia Păsărilor pentru BBC.
 
”Natura se chinuie să se adapteze lucrurilor pe care noi le facem planetei noastre; în fiecare an vedem din ce în ce mai multe animale prinse, rănite sau omorâte de obiecte făcute de om. Chiar vedem şi gunoaie care sunt folosite pe post de materiale pentru cuiburi.

Din păcate, pentru unii oameni aruncarea gunoaielor la întâmplare pare un gest inofensiv, sau în cel mai rău caz, ceva care strică un peisaj, dar, astfel de imagini dezvăluie adevăratul impact pe care gunoaiele îl au asupra vieţii sălbatice“.

Filtrele de ţigară sunt făcute, de obicei, din fibre de plastic şi durează ani de zile ca ele să se descompună în mediu. Reprezintă obiectul cel mai frecvent strâns de pe plajele din toată lumea. 


CLICK - Follow us on Google News