3dots.ro

Imagini din ancheta morții Sharei. Eleva de 16 ani s-a prăbușit în camera iubitului ei, din Neamț, poliţiştii dau Like pe Facebook în timp ce e resuscitată – video

Imagini din ancheta morții Sharei. Eleva de 16 ani s-a prăbușit în camera iubitului ei, din Neamț, poliţiştii dau Like pe Facebook în timp ce e resuscitată – video

Din articol:

Ultimele imagini cu Shara în viaţă, adolescenta din Bucureşti trebuia să participe la un concurs şcolar în Piatra Neamţ, care a ales să-şi petreacă noaptea de dinainte alături de tânărul cu care avea o relaţie online de mai mult timp.

La dosarul cauzei au ajuns informații esențiale care arată cum s-au petrecut ultimele clipe din viața fetei.

Imaginile de pe camerele de supraveghere montate în casa tânărului de 19 ani îl arată pe acesta cum intră în locuinţă alături de Shara și urcă scările spre camera unde ea avea să-și găsească sfârșitul.

Relaxați, cei doi intră in încăpere. Ușa camerei rămâne închisă vreme de câteva ore, În jurul orei 1:30, un zgomot, asemănător unei căzături, se aude din cameră în care se aflau.

Este momentul in care tânărul iese agitat pe ușă si merge la parterul casei și își alertează părintii.

Mateo: Nu ştiu ce are.

Părinți: A băut ceva?

Mateo: Nu!

Între timp, mama tânărului sună la 112. Însa înainte de a i se răspunde la numărul de urgențe, se consultă cu ce trebuie să spună.

Părinți: Câţi ani are?

Mateo: 17!

Părinți: Sun la 112. Ați făcut s**, da?

Mateo: Eu nici n-am început, cum ar veni.

Părinți: Bună seara. A leșinat și nu răspunde!

În așteptarea echipajului de pe ambulanță, Mateo pare să încerce să ascundă lucruri care l-ar putea compromite. Imaginile ajunse la dosarul cauzei îl arată cum introduce in buzunar ceva. Este posibil să fie vorba despre droguri.

Părinți: E leșinată, Doamne iartă-mă, nu știu care-i treaba.

Părinți: De ce e venită ea la Piatra?

Mateo: Clubul de debate.

Părinți: Ce-i ăla?

Mateo: Un club în care se vorbește despre subiecte, un concurs oarecum.

Părinți: De unde o cunoști?

Mateo: De pe internet, am vorbit cam mult timp, din carantină vorbesc cu ea.

Peste câteva minute, pe ușa casei apar medicii de pe ambulanță și polițiștii.

Medici: A făcut avort, aşa e?

Mateo: Nu, nu. Nu ştiu.

Medici: De unde e sângerarea asta așa? Spuneți.

Mateo: Nu știu. De la ea. Nu știu să vă explic.

Medici: De la ea cum? Ați făcut s**?

Mateo: Am început oarecum. Și, după am zis că mai bine nu. Am mers să o ridic, am văzut că nu spune nimic.

Întrebarea medicului nu era întâmplatoare, Shara zăcea într-o baltă de sânge. Tânărul le explică și polițiștilor despre felul in care a ajuns eleva olimpica la el in casă.

Mateo: Eu am fost în gară după ea și a venit ea la mașină la mine.

Ambulanţa ajunge după 17 minute, în acelaşi timp cu echipajul poliţiei. Varianta prezentată de IPJ Neamţ a fost complet diferită.

Iniţial, Inspectoratul de Poliţie Neamţ preciza că doi poliţişti au ajuns la vila băiatului înaintea ambulanţei şi au efectuat manevre de compresie toracică persoanei vătămate, prin rotație. Nimic din comunicat nu este adevărat.

Scenele care se derulează în jurul tragediei devin inumane. Unul dintre agenţi stă pe o canapea, la doi metri de dormitorul în care medicii încearcă resuscitarea fetei, şi dă like-uri pe reţelele de socializare.

”În camera alăturată cineva se zbate între viață și moarte și tu stai și scrollezi pe rețele de socializare. Mi se pare lipsit de umanintate”, a comentat tatăl Sharei.

Pasivitatea poliţiştilor şi minciunile din raportul prezentat la finalul zilei au dus la deschiderea unei anchete disciplinare.: doi ofiţeri şi patru agenţi sunt cercetaţi pentru neglijenţă în serviciu.

”Tu, ca polițist, în loc să stai pe Facebook, ar fi trebuit să securizezi perimetrul, să începi să iei detalii, trebuia să vii acolo să vezi dacă nu a fost vorba de o ucidere din culpă sau poate un omor, a comentat Adrian Cuculis, avocatul familiei fetei.

Camerele de supraveghere au mai surprins un moment şocant: unul dintre ambulanţieri este filmat cum îl asigură pe tânăr că va scăpa basma curată, acuză tatăl fetei.

”Poate o fi tras ceva, poate are boli, poate e cu inima bolnavă! Nu te impacienta. Nu e de rău, e de bine! Stai liniştit! Linişteşte-te!”, îl îmbărbătează ambulanțierul pe tânăr

Cercetările continuă în acest caz, Mateo fiind acuzat de trafic de droguri şi deținere în vederea consumului. Părinții victimei sunt revoltați pentru că acesta nu a fost acuzat de omor, fiind convinși că el ar fi vinovat direct de moartea Sharei.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs