3dots.ro

O femeie care a suferit un infarct, trimisă acasă de medici şi sfătuită să ia un nurofen pentru răceală

O femeie care a suferit un infarct, trimisă acasă de medici şi sfătuită să ia un nurofen pentru răceală

O femeie care suferise un infarct ar fi fost trimisă acasă de medici de la spitalul din Slobozia, care i-ar fi spus că ar fi avut o simplă răceală și au sfătuit-o să ia nurofen. Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, spune că în acest caz Colegiul Medicilor este suveran.

În conferința de presă pe care a susținut-o astăzi, Alexandru Rafila a fost întrebat de jurnaliști despre cazul unei paciente a spitalului din Slobozia, care a fost trimisă acasă după ce a fost diagnosticată cu „răceală” și cu recomandarea să ia Nurofen.

Din nefericire, femeia a ajuns în stare destul de gravă la spitalul Floreasca, unde medicii au constatat că avea un infarct suferit în urmă cu o săptămână și că nu se mai poate face mare lucru.

Ministrul Sănătăţii: „Colegiul Medicilor este suveran”

„Nu cunosc cazul, am auzit și eu pentru prima dată despre el azi dimineață. Trebuie evaluată situația exact legată de diagnosticul care a fost pus inițial. Lucrul ăsta ar trebui sesizat la Colegiul Medicilor din județul Ialomița.

Se pot și autosesiza sau familia persoanei respective poate face o astfel de sesizare, iar noi, prin inspecția sanitară, putem să inițiem o investigație. Dar, repet, este o chestiune de natură profesională în care Colegiul Medicilor este suveran”, a răspuns ministrul.
00:00

Potrivit acestuia, cel mai corect este un dialog cu Colegiul Medicilor din Ialomița și „să vedem exact care a fost situația și bineînțeles cu ancheta administrativă internă pe care o face spitalul”.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs