Inginerul de la Apele Române demis pentru că postul lui era promis politic și-a recâștigat funcția

Ovidiu Ianculescu a ajuns în atenția publică după ce a relatat într-un material Recorder că a fost forțat să-și dea demisia din funcția de director al Sistemului de Gospodărire a Apelor Mureș pentru că postul lui fusese promis politic.

Nu a fost niciodată membru al unui partid politic și și-a câștigat funcția exclusiv pe baza pregătirii profesionale: a terminat o facultatea de construcții hidrotehnice, a condus șantiere și a dat un concurs pentru care a fost nevoit să stăpânească o bibliografie stufoasă și sute de pagini de legislație.

La începutul acestui an, după ce conducerea Apelor Române a fost preluată de liberalul Ervin Molnar, Ianculescu s-a trezit cu trimișii acestuia în birou: i s-a pus în față o coală albă și i s-a cerut să-și dea demisia pentru că postul său era promis unui membru PNL.

Ovidiu Ianculescu s-a consultat cu colegii mai bătrâni și cu un avocat, dar toți i-au spus același lucru: ”Copile, astea sunt vremurile. Nu te pune cu partidul aflat la putere, că te vor face praf”. Așa că și-a dat demisia”, reda Riecorder cazul inginerului Ianculescu .

Curtea de Apel Târgu Mureș a decis repunerea în funcția de director al Sistemului de Gospodărire a Apelor Mureș a inginerului Ovidiu Ianculescu. 

Pe lângă repunerea în funcție, Administraţia Bazinală de Apă Mureş trebuie să-i plătească lui Ovidiu Ianculescu aproape 10.000 de lei, daune morale și cheltuieli de judecată, potrivit deciziei, care este definitivă.

Inginerul Ovidiu Ianculescu a publicat și el decizia instanței, spunând că abuzul autorităților a fost confirmat.

”O spun încă o dată: nu funcția era importantă pentru mine, ci confirmarea abuzului pe care l-am trăit și pe care am încercat să îl aduc la lumină cu dovezile pe care le-am avut! Nu sunt un sfânt, voi greși cu singuranță în activitatea mea, dar cu siguranță am să mă străduiesc să îmi fac treaba cât de bine pot!”, a scris Ovidiu Ianculescu într-o postare pe Facebook.

Urmăriți-ne pe Google News - 3DOTS Stories