Cum a reacționat Poliția la sesizarea că o tânără este trasă de păr și băgată cu forţa într-o maşină, în centrul Bucureștiului, lângă Intercontinental

Autor:

O tânără a fost martor al unui incident petrecut luni seara în centrul Bucureștiului, în spatele hotelului Intercontinental. În încercarea de a împiedica o posibilă încălcare a legii a sunat la 112. În ciuda faptului că societatea este încă bulversată de evenimentele petrecute la Caracal, reacția Poliției a fost la fel de lentă și de neprofesionalistă…

Roxana Grosu a relatat într-o postare făcută pe contul său de Facebook că în seara zilei de luni, în spatele hotelului Intercontinental, a văzut cum o tânără era trasă de păr și împinsă cu forţa într-un autoturism. În ciuda faptului că ăn zonă mai era prezenți și alți trecători, nimeni nu a intervenit.

A realizat o fotografie cu agresorul, iar acesta a ameninţat-o şi înjurat-o, având, la un moment dat, intenţia chiar să se îndrepte către ea, apoi a renunțat. A sunat la 112, iar în zonă au ajuns, cu întârziere, mai mulţi poliţişti şi jandarmi, care au rechemat-o să vină la locul incidentului.

"Înainte cu 3-4 secunde de poza asta, individul care urca în maşină tragea o fată de păr şi o împingea în maşină, fără voia ei, în spate la Intercontinental. Lume pe stradă, nimeni nici măcar nu a strigat la el să o lase, darămite să intervină. Am reuşit să fac poza asta. M-a înjurat, a încercat să vină după mine, dar a renunţat.

Am sunat imediat la 112. Am povestit întâmplarea operatoarei. Apoi poliţistului. Le-am zis că am şi poză. La un sfert de oră, când mergeam spre casă, m-au sunat să revin la «locul faptei». Era deja 10.20 seara. Mă întorc. Aştept 20 de minute. Poliţistul din centrală dăduse numărul meu greşit, iar echipele de pe teren treceau pe lângă mine, dar nu opreau, deşi eram poziţionată fix unde stabilisem cu ei.

Într-un final, ajung 3-4 jandarmi şi vreo 4 poliţişti. Reiau povestea. Îmi iau datele de pe buletin. Încep să discute prin staţie de ce secţie tine zona respectivă. Îmi zic să aştept alt coleg. Vine. Îi povestesc şi lui. Se uită nedumeriţi la ce cameră putea prinde faza – în centrul Bucureştiului, la Universitate!!!

Îmi zic să aştept să vina şi «grupul operativ». Vine un puştan de maximum 23 de ani. Îi povestesc şi lui. Îmi spune să ţin telefonul aproape ca maine s-ar putea să mă sune sa vin sa dau o declaraţie la sectia 1 sau la 6. Nu se ştie încă sigur.

Între timp s-a făcut ora 23.20. Chem pe cineva să mă ducă acasă cu maşina, pentru că era foarte puţin probabil să mai prind transportul public. O oră şi 20 de minute. În Bucuresti, capitala României“, a postat Roxana Grosu pe contul său de Facebook.

Leave a Comment