Brăila. Informații din ancheta cazului în care interlopii care au răpit de pe stradă şi au violat o fetiță de 10 ani

26 Noi 2019 | scris de Anita Raicu

România întreagă a rămas șocată la aflarea veștii că doi interlopi au răpit de pe stradă din Brăila o fetiță de 10 ani, au bătut-o, violat-o şi apoi au abandonat-o. Cei doi infractori capabili să comită o faptă atât de atroce sunt fraţi şi au 20, respectiv 30 de ani. Ambii au legături cu lumea interlopă, iar unul dintre ei este recidivist. 

Brăila. Informații din ancheta cazului în care interlopii care au răpit de pe stradă şi au violat o fetiță de 10 ani

Faptele abominabile s-au produs duminică seară, în intervalul 18,30-20,30, în cartierul Vidin din municipiul Brăila, zonă cunoscută ca fiind sub stăpânirea mai multor clanuri interlope, printre care şi celebrii fraţi Buricea. Deşi zona este destul de circulată, nimeni nu a văzut - sau, posibil, nu a dorit să vadă - momentul în care doi indivizi au luat pe sus, din plină stradă, o copilă de 10 ani, pe care au şi lovit-o pentru a o determina să tacă.

Fetiţa, care în momentul în care a fost răpită se juca la mai puţin de o sută de metri de casă, le-a povestit anchetatorilor că a ţipat după ajutor, însă, deşi se aflau mai mulţi oameni în apropiere, nimeni nu a schiţat vreun gest. 

Indiferent modul în care s-au derulat lucrurile în stradă, în apartamentul unde a fost dusă copila a suferit un supliciu greu de povestit. Micuţa a fost lovită cu pumnii şi cu picioarele şi supusă la perversiuni sexuale şi apoi violată de cei doi agresori. Totul a durat circa două ore, răstimp în care copila era ameninţată cu moartea, ca nu cumva să ţipe şi să alerteze vecinii și a fost umplută de sânge şi de vânătăi.

În jurul orei 20,30, fetița a fost abandonată pe stradă, desfigurată, plină de sânge şi în stare de şoc. A descoperit-o un trecător, căruia i-a spus doar că a fost bătută de nişte necunoscuţi și care a dus-o acasă, dar care nu a aletat Poliția, convins că acest lucru îl va face familia ei.

În mod surprinzător, nici familia nu a sunat la Poliţie decât peste câteva ore, deşi acest lucru s-ar fi impus probabil imediat. La ora 1,00 a zilei de luni mama fetiţei s-a prezentat cu aceasta la Spitalul de Urgenţă din Brăila, cerând ajutor deoarece fiica ei ar fi fost bătută şi violată.

Medicii de la Spitalul de Urgenţă din Brăila au sesizat Poliția în legătură cu agresiunea la care a fost supusă fetița, constatând gravitatea acesteia, răni importante în zona capului şi a feţei, inclusiv fracturi, cauzate de lovituri primite cu pumnii sau cu corpuri dure. De asemenea, au confirmat că fata a fost ”molestată sexual”, fără a preciza însă în ce au constat respectivele agresiuni.

Agresorii au fost identificaţi şi prinşi foarte rapid, în cursul zilei de luni. Este vorba de doi fraţi, în vârstă de 20 şi de 30 de ani, care fac parte dintr-o grupare interlopă din cartier. Mai mult, unul dintre ei este, după cum a confirmat Inspectoratul Judeţean de Poliţie Brăila, recidivist, fiind eliberat din închisoare în urmă cu mai puţin de un an.

Ambii sunt suspectaţi de participarea la activităţi infracţionale extinse, care merg de la furt şi tâlhărie până la taxe de protecţie şi trafic de substanţe interzise şi de carne vie. 

Inițial, indivizii au negat iniţial orice fel de legătură cu agresarea fetiţei, dar, ulterior, unul dintre ei a admis că fata a fost în apartamentul lor, de bunăvoie, însă a negat vehement că ar fi violat-o.

Anchetatorii urmează să stabilească, printre multe alte aspecte, şi motivul pentru care familia victimei a aşteptat cinci ore înainte de a merge la spital şi de ce nu i-a sesizat pe oamenii legii.

Surse judiciare ne-au confirmat că una dintre pistele anchetei conduc spre ideea că ar exista lucruri pe care familia le ascunde în legătură cu cei doi violatori, posibil pentru că ar fi fost ameninţaţi cu moartea de către aceştia.

Potrivit anchetatorilor, în dosarul penal deschis în cauză (cu acuzaţia de viol) urmează să fie audiaţi mai mulţi martori şi să se facă cel puţin două expertize medico-legale. 


CLICK - Follow us on Google News