Intoxicaţi de la o conservă de ton? Directoarea unui liceu din România a murit, iar soţul său este în stare gravă

9 Oct 2018

Directoarea adjunctă dintr-un liceu bihorean a murit, iar soţul ei se află într-o stare foarte gravă după ce ar fi mâncat dintr-o conservă de ton.

Potrivit unor surse medicale citate de cotidianul Adevărul, învăţătoarea Alina Ştiube, directoarea adjunctă a Liceului Nicolae Jiga din comuna Tinca, şi soţul ei s-au prezentat sâmbăta trecută la Unitatea de Primire a Urgenţelor din Spitalul clinic judeţean Oradea, cu greţuri şi vărsături. Ei le-au declarat medicilor că simptomele s-au instalat după ce au mâncat dintr-o conservă de ton.

Având în vedere patologia declarată de pacienți, ei au fost transferați la Secţia de boli infecţioase a Spitalului municipal Gavril Curteanu.

Bărbatul, în stare gravă, a fost internat imediat la Secţia de Terapie Intensivă unde se află şi în prezent.

Soţia sa, în schimb, a fost externată, duminică, pentru ca luni să revină, cu aceleaşi simptome, care ulterior s-au agravat. Marţi dimineaţa, Alina Ştiube a intrat în comă şi a murit.

Sesizaţi de conducerea spitalului, poliţiştii orădeni au început deja cercetările pentru a stabili circumstanţele în care s-a produs decesul femeii.

«În funcţie de rezultatele cercetărilor, va fi sesizată unitatea de parchet competentă», a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

SHARE