Vâlcea. O învățătoare a împrumutat mii de euro de la părinți și i-a pierdut la păcănele

18 Feb 2021 | scris de Monica Pavelescu

O învăţătoare dintr-o comună din judeţul Vâlcea, a fost acuzată de părinţii elevilor că a împrumutat cel puţin 2.000 de euro pe care i-a pierdut la jocurile de noroc şi nu i-a mai returnat, transmite Digi24.

Vâlcea. O învățătoare a împrumutat mii de euro de la părinți și i-a pierdut la păcănele

Emilia Sandu, învăţătoare la Şcoala nr. 13 din localitatea Ostroveni, a fost filmată, la mijlocul lunii ianuarie, în timp ce fura o jucărie dintr-un mall din centrul oraşului Râmnicu Vâlcea.

Potrivit presei locale, femeia nu este la prima abatere. Ulterior, pe numele învăţătoarei au mai apărut şi alte acuzaţii din partea părinţilor elevilor.

Unii dintre părinţi i-au spus directorului că i-au împrumutat cel puţin 2.000 de euro, invocând motive familiale, în mare parte. Niciun părinte nu și-a mai primit înapoi banii, despre care au aflat ulterior că i-ar fi pierdut la jocuri de noroc.

”Solicităm excluderea doamnei învățătoare Emilia Sandu din această clasă, deoarece, din punct de vedere disciplinar, aceasta a solicitat în mod repetat sume de bani părinților (sub diferite pretexte), din păcate, chiar a reușit să intre în posesia unor sume exorbitant de mari din partea unora dintre părinți.

Solicităm, ca grup unit al părinților, excluderea fără echivoc, din această clasă, chiar din această unitate școlară.

Din păcate, menționăm un aspect extrem de grav din punct de vedere comportamental al doamnei învățător Emilia Sandu și anume: agresiune atât fizică, cât și verbală și, din nefericire, discriminare evidentă între copii”, se arată în plângerea semnată de 10 părinți adresată directorului şcolii.

Un alt părinte, a depus o sesizare și la Poliția Municipiului Râmnicu Vâlcea.

Reprezentanţii şcolii ştiau, de mai bine de patru ani, că femeia este dependentă de jocurile de noroc.

De asemenea, ea a fost nevoită să apară de patru ori şi în comisia de disciplină pentru: absențe de la ore, limbaj nepotrivit la adresa elevilor și furtul banilor din fondul pentru manuale auxiliare, care au fost înapoiați de soțul învățătoarei. Emilia Sandu a primit până acum doar sancțiuni financiare.

”Niciunul dintre părinţi nu avea curajul să vină să depună o plângere în care să spună ce se întâmplă. Şi în condiţiile acestea, doar pe vorbe nu puteam să facem nici măcar o anchetă sau să luăm măsuri disciplinare destul de puternice.

Urmarea va fi clar desfacerea contractului de muncă cu nişte articole care nu o să îi facă cinste niciodată”, a declarat Ion Gheorghinaru, directorul școli.


CLICK - Follow us on Google News