Ioan Andone s-a mutat în Spania. ”E mai scump la noi! Sincer! Taxele, impozitele, curentul”

Ioan Andone s-a mutat în Spania. ”E mai scump la noi! Sincer! Taxele, impozitele, curentul”

Ioan Andone a declarat că are o proprietate în Spania, în Marbella, iar șase luni din an le petrece pe tărâm iberic.

”Locuiesc la Marbella, dar nu pot să depășesc șase luni de stat acolo, pentru că rezidența fiscală o am în România. Dacă stau acolo, ei vin cu dublă impozitare. Iar eu nu sunt ca Ronaldo și ca ăștia…

Așa-i legea în Spania, mă pot controla când dau pașaportul la aeroport, la contul din bancă, deci nu mă joc. Se poate să stai mai mult de șase luni doar dacă ai un contract de muncă sau ceva, să ai un business acolo”, a explicat Andone.

”Impozitele sunt mai mici decât în România”.

Ioan Andone a vorbit și despre costul vieții în Spania și afirmă că ”impozitele sunt mai mici decât în România”.

”În Spania, cheltuiesc mai puțini bani decât în București. E mai scump la noi! Sincer! Taxele, impozitele, curentul… La noi, dau la curent 2.500 de lei pe lună la casă.

În Spania, plătesc pe curent 210 euro pe două luni și am patru dormitoare la casă. Acolo am de toate, mult consum: am frigidere, merge aerul condiționat, calorifere electrice. Nu am gaz, în schimb”, afirmă fostul antrenor.

”N-am crezut că mă pot obișnui acolo, dar mai ales iarna este superb”

Conform datelor oficiale, aproximativ 650.000 de persoane de origine română trăiesc în Spania, dintr-un total de 5,5 milioane de imigranți din Spania.

”Sunt foarte mulți români acolo. În Sevilla, Cadiz, Cordoba, Marbella și Malaga sunt 170.000 de români. E o comunitate foarte mare. Se face și o biserică, se strâng fonduri. O biserică ortodoxă, cu un preot ortodox român. Am fost și eu de două-trei ori la slujbă. Am fost curios. Până acum, românii închiriau câte o biserică, dar marea majoritate sunt catolice”, a mai spus Andone.

În general, sunt oameni tineri acolo, iar eu am prieteni care au firme de construcții, ateliere auto. N-am crezut că mă pot obișnui acolo, dar mai ales iarna este superb. Zăpadă n-am văzut niciodată! Dar sunt la două ore de Sierra Nevada, te duci și schiezi cât vrei”, a mai povestit Ioan Andone în emisiunea ”Prietenii lui Ovidiu”, la Gazeta Sporturilor.

Urmăriți-ne pe Google News - 3DOTS Stories