Preşedintele Academiei Române despre indicațiile Comisiei Europene despre Crăciun: Lăsaţi-ne aşa cum suntem!

Preşedintele Academiei Române, Ioan-Aurel Pop, a reacţionat la informațiile despre ghid intern de comunicare pentru oficialii UE, elaborat de Comisia Europeană, în care, printre altele, acestora li se recomanda înlocuirea termenului ”Crăciun” cu ”sărbători”.

Ioan-Aurel Pop,a comentat pe Facebook pe marginea scandalului izbucnit pe marginea acestor propuneri lansate de comisarul pentru egalitate, Helena Dalli, la sfârşitul lunii octombrie, cu privire la noile principii de comunicare incluzivă. 

Preşedintele Academiei Române compară aceste propuneri cu regulile impuse regimurile comuniste care au făcut acelaşi lucru: În România, cuvântul „Crăciun” a fost înlocuit cu ”Sărbătorile de iarnă”, iar ”Moş Crăciun” a devenit ”Moş Gerilă”.  

”Aud, în preziua Sărbătorii Naţionale de 1 Decembrie – când ne bucuram de o altă sărbătoare naţională, cea a Sfântului Andrei – că se gândesc unii să ne interzică Crăciunul.

Aceşti ”unii” nu sunt oricine, ci Comisia Europeană, dornică să introducă în Parlamentul European un proiect de rezoluţie prin care termenul ”Crăciun” să fie înlocuit cu ”sărbătoare”.

Aflu că, de această dată, nu s-a reuşit. Pentru unii pare stupefiant, pentru alţii pare ideal, iar pentru cei mai mulţi faptul rămâne indiferent”, scrie Ioan-Aurel Pop pe pagina sa de Facebook. 

Ioan-Aurel Pop sugerează că oficialii de la Bruxelles şi de la Strasbourg încearcă să ne îndepărteze de tradiţia creştină. 

”Azi avem un globalism neomarxist care urmăreşte, cu aceleaşi cuvinte ori cu altele, apropiate ca sens, scopuri similare. În curând, ni se va spune cum şi dacă să folosim termenul ”Paşti” şi ni se va indica cine a înviat şi dacă a înviat cineva acum două milenii.

Lamentabile iluzii şi inutile consumuri de energie, pe banii contribuabililor naivi! Mulţi alţii, mai puternici decât liderii de la Bruxelles şi de la Strasbourg, au încercat să juguleze credinţa noastră creştină şi au falimentat”, a detaliat preşedintele Academiei Române. 

Preşedintele Academiei cere instituţiilor europene să se ocupe de treburile administrative ale Europei şi să lase credinţa şi tradiţiile în pace:

”Revoluţia Franceză de la 1789 a înlocuit creştinismul cu numitul „cult al raţiunii”, dovedit a fi, în scurt timp, un fiasco total. Un mare prelat român – cel care a citit la 1 Decembrie Rezoluţia de Unire de la Alba Iulia, în faţa ”Măritei Adunări Naţionale” şi care acum este ”Fericit” în calendar – a spus: ”credinţa noastră este viaţa noastră”.

Lăsaţi-ne aşa cum suntem şi cum am apucat de la moşi şi strămoşi şi ocupaţi-vă de treburi administrative pentru Europa, că sunt destule! Până atunci – chiar dacă ne modernizăm şi ne adaptăm zi de zi lumii trepidante în care trăim – „noi locului ne ţinem”, vorba Poetului. La mulţi ani, România!”.

Etichete:

Urmăriți-ne pe Google News - 3Dots Stories

________________________________________________________________

O bătrână din Spania și-a găsit casa ocupată de un cuplu de români. ”Cunoaștem legea, atât timp cât nu există plângere, nu putem fi evacuați!” – video

Un cuplu de români a produs controverse în Spania după ce s-a mutat într-o locuință ce părea abandonată, în cartierul Lavapiés din Madrid. Proprietara casei

Drogul violului, extrem de periculos, dă dependență de la a treia utilizare! Psiholog: ”Este posibil să asistăm la drame uriaşe”

Psihologul Eduard Bondoc, specialist în medicină la Clinica de Psihiatrie din Craiova, avertizează că cel mai periculos drog este cel cunoscut ca „drogul violului”, care

Președintele Croației I-a numit ”țărani analfabeți” pe judecătorii care îl împiedică să se autodesemneze premier după alegeri

Preşedintele Croației, care în timpul campaniei pentru alegerile parlamentare desfășurate recent a susținut că este și candidat pentru funcția de prim-ministru, nu va putea prelua

Un miliardar german și-ar fi înscenat moartea pentru a putea trăi cu amanta sa, rusoaică, la Moscova

Un cetățean german, miliardar, care a fost declarat în mod oficial decedat în 2021, la trei ani după ce dispăruse fără urmă în Alpii elvețieni,

Joe Biden, ținta ironiilor, după ce a povestit că unchiul său ar fi fost mâncat de canibali – video

Joe Biden a reușit să provoace din nou stupoare după ce, joi, a povestit o istorie de familie în care, omagiindu-și unchiul, a afirmat că