Iohannis se întâlneşte cu Donald Trump, la Casa Albă, pe 20 august

06 Aug 2019 | scris de Monica Pavelescu

Preşedintele Klaus Iohannis se va întâlni cu de Donald Trump, la Washington, pe 20 august, potrivit unui anunţ publicat pe site-ul Casei Albe.

  • Iohannis se întâlneşte cu Donald Trump, la Casa Albă, pe 20 august

Cum la precedenta întâlnire dintre cei doi, România s-a angajat să cumpere sistemul de rachete Patriot și să achite cotele de participare la alianța NATO, întâlnirea nu trebuie privită ca un succes al politici externe, fără prea mari reușite de la momentul delimitării platoului continental al Mării Negre, ci este probabil necesară părții americane, care va prezenta noi cereri către țara noastră.

Cel mai probabil se vor deschide negocierile privind amplasarea unui sistem de rachete nucleare în România, după ce Turcia lui Erdogan a devenit un partener nesigur pentru NATO, după ce a achiziționat sistemul rusesc antirachetă, S-400, în dauna celui american.

În condițiile menționate mai sus, probabil americanii se gândesc să relocheze cât mai curând posibil rachetele nucleare dispuse în Turcia, una din posibilele variante fiind România.

De asemenea, vizita, în funcție de rezultatele ei, se poate înscrie și într-o modalitate prin care americanii își vor declara simpatia și susținerea pentru unul dintre candidații la președinția României.

SHARE