Ion Chiriac, unul dintre vechii membri ai Cenaclului Flacăra a murit chiar de ziua lui, după ce fiica i-a cântat ”La mulți ani” la telefon

20 Feb 2021 | scris de Monica Pavelescu

Ion Chiriac, unul dintre foștii folkiști care au activat în Cenaclul Flacăra, a murit chiar în ziua în care a împlinit 58 de ani, în casa părintească din localitatea vasluiană Ghermănești, în timp petrecea alături de frații săi.

Ion Chiriac, unul dintre vechii membri ai Cenaclului Flacăra a murit chiar de ziua lui, după ce fiica i-a cântat ”La mulți ani” la telefon

Chiriac s-a stins imediat după ce fiica sa i-a cântat ”La mulți ani” prin telefon. Cauza decesului, după primele concluzii, ar putea si un stop cardio-respirator.

Cea care a anunțat decesul fostului cântăreț a fost fiica sa, Ioana Andreea, într-o postare pe Facebook.

”Astăzi, 20 februarie, tăticuțul meu a împlinit 58 de ani. L-am sunat cu toții, i-am cântat, ne-am împărtășit iubirea. Imediat după ce am închis apelul, Dumnezeu a ales să îl primească în Veșnicie (stop cardio respirator).

Toata ființa mea e distrusă momentan și în șoc, de aceea vă rog din inima, dacă ajungeți pe la Sfânta Biserică, aprindeți o lumânare, pentru ca sufletul lui să fie în Lumină.

Pentru tatăl, omul și marele artist Ioan Chiriac, jumătatea ”Frații Chiriac”, vă mai rog să nu îi uitați muzica. A bucurat mii de copii, zeci de mii de oameni care mergeau la Cenaclul Flacăra. Să-i păstram vie amintirea, datorită lui cânt și exist pe acest pământ”.

Poliția a început o anchetă pentru a stabili cauza exactă a decesului, trupul lui Ion Chiriac fiind preluat de către medicii legiști în vederea efectuării autopsiei. 

Ion Chiriac fost prezent în cadrul Cenaclului Flacăra timp de zece ani, alături de fratele său, Gelu, timp de zece ani, până la desființarea fenomenului muzical.

Printre cele mai cunoscute melodii din repertoriul fraților Chiriac, din perioada când activau în Cenaclul Flacăra, sunt ”Cine vrea război pe lume”, ”Moartea Căprioarei”, ”Torna, Torna, fratre” și ”Trandafirul Albastru”.

Ion Chiriac este și autorul unui album de colinde.


CLICK - Follow us on Google News